Kuulumisia

Tervehdys 

 

Viikko sitten jalkauduimme Kajaaniin erkkariin. Pakkasin perheen matkalle Sotkamon kautta kohti Kajaania ja pelottelin kepoa että se joutuu kehii. Siinä kun oli jo kaikenlaista pientä haastetta päästäänkö ja kannattaako kotoa edes poistua yksi oli se miten koko lauma saadaan edes kehiin. Olinhan mennyt ilmoittamaan Taigan lisäksi kehiin Tahvon, Helinän ja Viivin kasvatti tytön Saanan höykällä. Tavoitteena saada kaikille kasvattajaryhmään oikeuttavat tulokset. Kaikenlaista pientä haastetta oli vastassa, mutta kaikki ilmoitetut pääsi matkaan ja kehäänkin lopulta.

 

Viivin kehä oli tottakai heti aamulla ensimmäisenä yhdeksältä, siksi oli järkevää rantautua vähän lähemmäksi kuin ajella aamuyöllä. Edessä oli pitkä päivä, Taiga kun oli ihan viimeisiä koiria samassa kehässä. Viivin vuoroa odotellessa bongasin Tahvon tyttären, Keijukaisten Tellervo oli myös samassa kehässä. Lunalle toivottiin aikaa kehittyä ja pikku diettiä mikä ilmeisimmin vaikutti arvosanaan HYVÄ oli silti tulos ja aivan ihana on tyttönen kun pääsimme vähän tutustumaan juttusiin ja rapsuttelemisiin. Toivottavasti näemme jossain uudestaan. 😘Tuomarina toimi nartuilla Mari Lackman, mielestäni tiukka ja tarkka joten jännitti että miten meidän karvatomalle rimpulalle kävisi.

 

 Viivi

JUN EH:

”1,5 v. Tyypiltään erinomainen. Hieman matalaraajainen narttu. Hyvä pään sivuprofiili. Kallo saa leventyä. Kaunis kaula. Ylälinjassa pehmeyttä. Tasapainoiset kulmaukset ja sivuliikkeet, mutta edestä liikkeet vielä hieman löysät. Sirppikinner, joka saisi aueta liikkeessä paremmin. Lyhyt häntäruoto. Matalaraajaisuus vaikuttaa palkintosijaan.”

 

Matalaraajaiseksi ei Viiviä ole vielä kutsuttukaan mutta mieltä lämmitti kyllä erinomainen tyyppi, ja tavoitteeseen pääsy erittäinhyvä arvosana. Viivin kinnertä ihmeteltiin kehässä ja veikkaampa että sen loukkaaminen siellä liikkeessä näkyy vähän vieläkin. 

 

Seuraavana oli vuorossa U.Vieno-Peikko "Saana" vein tytsyn kokoomakehään mutta isoakin isompi avoimien ryhmä tuntui venyvän Tahvon kehän päälle joten onneksi Päiviltä löytyi händleri hihasta kun itse toipilaana vielä oli ja Mari hoiti hienosti Saanan kehätloppuun. 

 

 Saana

AVO EH

"Mittasuhteiltaan lähes oikea. Silmät saisivat olla tummemmat ja enemmän mantelinmuotoiset. Leveälle asettuneet korvat. Vahva runko. Ylälinjassa pehmeyttä. Olisi edukseen jäntevämmässä kunnossa. Niukat, tasapainoiset kulmaukset. Askelessa saisi olla enemmän ulottuvuutta ja tehoa. Hyvä häntä. Karvapeite tulossa. Hyvä luonne."

 

Emäntä varoittelikin että Saana on vähän lipsahtanut tuhdin puolle ja se näkyi arvostelussa. Toivottelemme Saanalle kepeämpiä askeleita seuraaviin haasteisiin, kunhan emäntäkin toipuu😘

 

Tahvon ja Helinän kehät oli päällekkäin, Vein Tahvon kokoomaan josta juoksin Hellun kokoomaan jonne olin jo nakittanut Irenen -Kiitos hänelle! Sitten pitikin nakittaa kepo hommiin ja itse pönötin Tahvon kanssa kehässä.

 

 

Helinä:

VAL EH:

 

 

"5v. Keskipituinen, nartulle sopivat mittasuhteet. Sangen hyvä pää. Hyvät korvat. Hyvä runko. Hieman pitkä lanneosa. Hyvin kulmautunut edestä, erittäin hyvin takaa. Hieman jyrkkä lantio ja avokaarinen häntä. Oikealaatuinen turkki, mutta ei tänään pohjavillassa. Liikkuu keskipitkällä askelella, hieman löysästi edestä. Rauhallinen käytös." 

 

-arvostelu oli aikas näköinen karvaton ja vähän pitkä... ihan hyvä! 😘

 

 

Tahvo:

VAL ERI

Silja Jokinen

 

"Keskikokoinen, erinomaista tyyppiä oleva, tasapainoinen uros. Hyvä sukupuolileima. Purenta OK. Erinomainen ilme. Kaunis ylälinja. Lyhyehkö, oikea-asentoinen häntä. Erinomainen karvapeite. Rodunomaiset liikkeet. Varma käytös."

 

Valio uroksia oli kuusitoista ja pääsimme vielä ekasta karsinnasta jatkoon, mutta sitten meidät käteltiin "hännän mitalla" ulos korkea tasoisesta joukosta. Olin varsin ylpeä että sain siellä niin hienojen koirien perässä vielä pötkiä Tahvon kanssa. 🤩

 

Kepo joutui Taigan kanssa kehään, päästyään Helinän kanssa sieltä ulos. Onneksi kepo osaa 😘 Minä kipitin sitten Tahvolta päästyä vetelemään loppu kehät ja meidän mummukka pönötti itsensä varsin korkealle (9:n joukosta) niin karvattomana kuin on.

 

Taiga

VET ERI 3.

 

"9 v. Hyvä pään sivuprofiili. Keskiruskeat pyöreähköt silmät. Hyvät korvat. Kauniit ylälinjan kaaret. Hyvin kulmautunut edestä, paremmin takaa. Oikeanlaatuinen karvapeite.Liikkuu hyvällä taka-askelella, mutta hieman kapeasti. Seistessä mallikas. Jouhitus ei saisi olla yhtään pidempää.

 

Helemat paukkui ku jaff... eiku Taiga tulloo, tuomari totesin että ne helmat roikkuu vähän liikaakin ja vaikka on vähän sanomista niin on se vaan kaunis seisoessaan. -no ohan se nätti tyttö 😘

 

Meidän kehät oli taputeltu, harmi että lapsikoira-kehä oli sitten juuri näiden päällekkäisten kehien aikaan, pikku kepokin kun olisi ollut jo menossa, kun leikki seuralainen osallistui. Onnea tälle nuorelle neitokaiselle joka taisi voittaa sen kisan! 🙂 Leikkiseura pelasti hyvin pitkälti näyttelypäivän ja hyvä mieli jäi ainakin pienemmälle kepolle, isompi saattaa väittää traumatisoituneen kehistä, mutta ei uskota sitä, nakitetaan vaan seuraaviin koitoksiin 😉 Tavoitteeseen oli päästy kaikki sai eh - erin -KIITOS! 

 

Muutama sananen sitten viikolta joka ei ihan niin putkeen mennytkään yhden yön vietin valvoen ja Saagan kanssa päivystyksessä. Maha oli raukka rukalla kipeä ja salapoliisityön jälkeen suolistosta löytyi hiekkaa, että eipä ihme että vähän kaihersi. Se miksi sitä siellä oli on vähän mysteeri, tosin takapihalta löytyi kivoja savimonttuja, joista oli kaiveltu juuria ehkä, olisiko sitä maatakin siinä maisteltu -liekkö hyvää??? -ruokaakin kyllä saavat ja puruherkkuja.  Närästys oireitakaan ei ollut näkynyt ja hiekkakin oli jo hyvin tulossa ulos. Pienellä lääkärin kaivelulla ja peräruiskeella sekä kotiin saaduilla läälleikkä Saaga on taas oma itsensä, onneksi ei tarvinnut isompaa operaatiota, kummasti muistui kyllä mieleen Saagan nuoruuden kotkotukset kun vähän kaikenlaista tuli maistelleeksi, jospa ei ota tavaksi uudestaa. 

 

Seuraavat koitokset onkin sitten Seinäjoella ja odotan jo kovasti että nähdään Rekun (U.Vuotson Vonkale)  & Paulan kanssa. Pakko vielä sanoa että harmittaa kovasti U. Pyry-Peikon ” Pyryn” puolesta, kun sen päälle oli hyökännyt iso irtokoira ja haavoja parantelevat, olihan kesällä myös Rekku kokenut vastaavan tapauksen, tosin Rekulla kävi parempi mäihä kun hampaat iski valjaisiin ja paksuun kaulukseen ei tarvinnut haava ruljanssia kärsiä mutta emäntä loukkasi itseään enempi. Pikaisia paranemisia Pyrylle!  Todella typerää antaa koirien vapaana riekkua yleisillä ulkoilu alueilla ”ei se koskaan ennen” ”ihan kiltti se on” on niitä kuuluisia viimeisiä sanoja, kun taas jotain ikävää tapahtuu!! Toivottavasti ei enää kukaan kasvattini eikä nyt kukaan muukaan joudu kenenkään hampaisiin ihmisten välinpitämättömyyttä. Hyvää ja parempaa loppusyksyä toivotellen, älkää antako talven yllättää! 🙂

 

(kuvassa Tahvo Lunan kanssa) 

Treffeiltä vauhdikkaita näpsyjä...
Yhteistyön Taimet treffasi Lauran järkkäämänä ja paikalle saatiin Taimia : HULMO RAKKAVUOKKO -Muru, BENNE JOIKUVIRNA -Sisu ja FLINKO RIMPIVIHVILÄ eli Viivi, kuvassa keskellä äiti Aada koira kaverinsa Sunnan kanssa ja Viivin vieressä ihan oikealla iskä Tahvo -iso kiitos kaikille treffeille päässeilleille & Lauralle järkkäämisestä! (kuvia tulossa "linkkejä kuviin" osioon)

Hei vaan,

 

Jos vähän päivitystä, loppurypistys kesän kisoihin tuli Äänekosken ja Pihtiputaan kautta Kuopioon. Äänekoskella loistettiin, mitä nyt Helinä oli liian tuhti mikä alensi palkintosijaa. Ennätys helteistä huolimatta kipitimme Taigan kanssa BIS 1 veteraaniksi, olihan se huikeaa ja muisto säilyy pitkään. Pihtipudas tiputti takaisin maanpinnalle ja Kuopiossa todettiin että niin ne on tippunut karvatkin joten taukoa takoa. 

 

Lampaita olemme käyneet moikkailemassa ja opettajamme vihjaillut esikokeen säännöistä ja sellasen varalle  me treenailtukin nyt, saa nähdä tohditaanko kokeeseen ja koska jos tohditaan... 

 

Treffejä me olemme koittaneet epätoivoisesti järkkäillä, mutta ei se helppoa ole, kalenterit täytyy niin nopeasti. Aavan sisaruksista treffasimme kuitenkin tässä välissä Metkaa ja Kajaa jotka piipahtivat kylässä (eri aikaan kuitenkin) ihana oli nähdä molempia. Kiitos käynnistä! Aava ja Saaga pääsivät myös harjoituskappaleiksi  tuomarikoulutustilaisuuteen, kun sellainen oli näillä nurkilla, kivaa että pystyimme olemaan avuksi rotujärjestönkin jutuissa joskus. Yhteistyön Taimien kanssa on suunnitelmaa nähdä ensikuun puolla joten kuva päivitystä varmasti luvassa niistä ketä paikalle saadaan. Syksyn mittaan jonnekin jalkaudumme kehiinkin kun kehdataan, niistä sitten lähempänä. Arkea ja perushöntsäilyä tähän väliin. 

 

Aurinkoisia syyspäiviä sitä varmaan voi jo toivotella, vaikka vielä niin toivoisi kesän jatkuvan!  

 

ps. Laittakaas viestiä/kuva terveisia Ukkolapikkaat ja sukulaiset mitä teille kuuluu somenpuolle jos ei tässä saada treffejä aikaiseksi! 

 

 

 

Helteinen tervehdys

 

Viimeviikonloppuna teimme piipahduksen Kalajoelle, sinne oli menossa Rekku joten pakkasin meiltä Taigan mukaan ja matkaseuraksi Lauran ja eikun menoksi. Kiitos kivasta päivästä Laura, Paula & Rekku sekä kaikki tutut juttukaverit kehän reunalta Sydän

 

Ajelemaan piti meiltä singota jo viideltä (sorry Laura Jkl:stä vähän aikasemmin) kun lapinkoirien kehä pyörähti jo yhdeksältä käyntiin, mitäpä sitä ei harrastuksen vuoksi tekisi Kuiskaus Tuomarina meillä oli Riitta Niemelä.

 

Rekku (U.Vuotson Vonkale)

AVO EH 1.

"Erittäinhyvän tyyppinen, kookas uros joka rungoltaan vielä kapealinjainen. Hyvä pään profiili, hieman kookkaat korvat. Turkin väriin sopiva silmien tummuus. Eturinta saa vielä täyttyä. Kohtalaisesti kulmautunut. Melko pysty ja suora olkavarsi. Hyväasentoinen häntä. Erinomainen karvanlaatu. Liikkuu hyvällä taka-askeleella. Etuliikkeet hieman kapeat ja ulkokierteiset. Koira joka vaatii aikaa. Avoin käytös." 

 

Taiga (Pv. Whiskey)

 

VET ERI 2

"Erinomaisessa kunnossa oleva, melko pitkärunkoinen veteraani narttu. Selkä voisi olla tiiviimpi. Kaunis nartunpää. Hyvä asentoiset korvat. Hyvä eturinta. Erinom. rungon tilavuus. Hyvä luuston vahvuus. Ranteissa pehmeyttä. Erinom. karvanlaatu. Liikkuu tasapainoisella ulottuvalla askeleella. Rauhallinen käytös."

 

Silmätarkastuspäivään päästiin Kuopioon Jari Ahon tarkastettavaksi Tahvon ja Aavan kanssa eli U. Unarin Unelma & Trolli-Peikko terveet silmät molemmilla! Hymyilevä 

 

Seuraavat koitokset on "kotikisat" Äänekoski tuossa ihan naapurissa ja iltapäivällä ei tarvitse ennen kukonlaulua nousta ja Pihtipudas sen jälkeen vähän kauempana, luvannut vain aika rankkaa hellettä että hiki tulee virtaamaan mutta koitetaan varustautua tarpeen mukaan. -Nautitaan nyt kuitenkin kun ei tarvitse palella! Leveä hymy

Uusimmat kommentit

04.08 | 22:25

Onpas komea Vonkale :) huippupoika!

...
15.11 | 22:29

Rekku on komea & huippupoika! Tulitte hienosti toimeen kehässä ja sen ulkopuolella.

...
16.06 | 18:50

Kiitos Niko

...
16.06 | 09:28

Mukava tarina ja kiitos, kun Taiga auttoi kasvattajakehässä menestyksekkäästi! Komea kuva Vuotson Vonkaleesta :)

...
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS