Kuulumisia

Hei vaan kaikille,Kävimme vähän pyörähtämässä Vironmaalla lomaillen sekä kisaillen. Mukana meillä oli Taiga, Aava ja Sisu, kiitos taas äidille loppulauman hoidosta. Hymyilevä Vuokrasimme puhkemajan Hüürusta ja viettelimme maaseutu lomaa tällä kertaa. Kävimme tutustumassa mm. Keila-Joa vesiputoukseen ja paistattelemassa Gloogarannalla, missä koiratkaan ei olleet kiellettyjä biitsillä. Pari päivää meni mukavasti elbaillen.2.6 oli Luigessa ryhmä näyttely V-ryhmälle malamuuttien erikoisnäyttelyn yhteydessä jonne Aava oli ilmoitettu kisailemaan. Muita ei sitten  ollutkaan joten Aava sai kisailla ihan itseään vastaan ja onnistui silti yllättää emännän kelpaamalla kesäkarvoissaan  irlantilaiselle herrasmiehelle Darren Walker:lleJUN ERI1 SA PN1, JUN SERT, JUN ROP, ROP

"Good shape & outline, good strong neck, nise earplasement, nice spitzy expression, deep chest, strong front, topline a bit soft, good strong rear, moved nice & steady."-käsiala oli vähän haasteellinen mutta toivottavasti tulkattu oikein ja käänös:

 

"hyvä muoto & ääriviivat, hyvä vahva niska, hyvä korvien sijoittuminen, kiva pystykorvamainen ilme, syvä rinta, vahva etuosa, ylälinjassa hieman pehmeyttä, hyvä vahva takaosa, liikkuu hyvin & vakaasti."

-eli eka junnu serti oli siinä plakkarissa, eikun uusia kisoja katselemaan Leveä hymySunnuntaina olikoko poppoo kisaamassa ja tuomarina Annika Uppström Ruotsista lapinkoiria 8kpl kehissäSisu VET ERI1.


"masculine head, dark eyes, good muzzle, good neck, bit long in loin, well angulated, good bones & paws, moves well in side gait, narrow behind, good coat.""maskuliininen pää, tummat silmät, hyvä kuono, hyvä niska, hieman pitkä lanne, hyvin kulmautunut, hyvä luusto ja tassut, liikkuu hyvin sivu käynti, ahdas takaa, hyvä turkki."-tuomari hipelteli Sisun korvaa useampaankin otteeseen ja totesi että tietää että se saa olla tuollainen  mutta toivoisi taiton ylemmäs -muutenkin tuntui arpovan ja moneen kertaan kopeloivan että luulin jo että saadaan joku H mutta erinomainen kuitenkin ilman sa:ta -luokassa ei ollut muita koiria

 

Aava JUN ERI 1. 

"14 month, very feminine head whit nice expression, good neck, bit long in loin & low set tail, well angulatet, moves very well around, not in best coat condition today, good temperament" 

 

"14kk, hyvin narttumainen kiva ilme, hyvä niska, hiukan pitkälanne mataa hännänkiinnitys, hyvin kulmautunut, liikuu oikein hyvin joka puolelta, ei parhaassa turkissa tänään, hyvä luonne"

 

-täytyy sanoa että vähän hymy meinas hyytyä kun meidät laitettiin ykkösiksi mutta sitten ei SA:ta no ei sitten sertiä eikä titteliäkään, niin lähellä mutta liian kaukana. {#smileys123.tonqueout}Sitten olikin meidän Taigan vuoro jonka harteille oli asetettu meidän toiveet jotain kotiinviemisiä saada niistä kisoista ja Taigahan lunasti koko rahalla VilliVET ERI 1 SA PN1, ROP VET, VET SERT, VSP, ja sai tittelit Viron veteraani voittaja 2018 sekä viron voittaja 2018 sekä tulee Viron veteraani valioksi


"8 year, lovely head &expression, correct bite, very balanced, veteran in good shape, good bones, bit wean pasterns, good feet, moves whit good drive, exelent coat.""8 vuotta, ihana pää ja ilme, oikea purenta, hyvin tasapainoinen, veteraani erittäin hyvässä kunnossa, hyvä luusto, hieman painuneet välikämmenet, hyvät jalat, liikkuu hyvällä draivilla, erinomainen turkki" -Taiga meni ykköseksi ohi kauniiden valio narttujen ja yllätti emännän että samalla kahmaisulla kolme uutta titteliä mukaan -vähän noiden muidenkin puolesta.

Oli hienoa myös saada uusinta muutaman vuoden takaa kun ystävän kanssa silloinkin juostiin rop-kehää, upea uros voitti kyllä ansaitusti tälläkin kertaa ja onnea vielä RYP sijoituksestakin Tuuli ja Viljo Sydän -sekä valioitumisista!Peikkovuoren kasvattaja ryhmässäkin Taiga pääsi piipahtaa KP-ROP kasvattaja -Onnea!Siitä päästiinkin takasin maanpinnalle mukavasti kun kun Tuurin Miljoona koira oli heti seuraavana viikonloppuna, mikähän sen paremmin siihen vielä osui kuin allekirjoittaneen nenänväliseinän korjausleikkaus alle mutta ihanaa kun on ihmisiä keiltä saa apua Sydän

Kiitos paljon kaikille minua autaneille niin seurasta, esitysavusta kuin tavaroien yms kanssa jeesimisestä. Itsellä ei ollut asiaa kehiin juoksentelemaan ja rauhallisesti muutenkin täysin tukossa olevan vuotavan lyyvarin kanssa hengasin mutta en sitten kotiinkaan jäänyt {#smileys123.tonqueout}Oli ihana nähdä taas meidän jellona poikaa Rekkua ja Paulaa -kiitos kun olite! Niinalle iso kiitos kun juoksit Rekun kehän hienosti  lennosta ilman mitään treeniä edes. 

 

Rekku U.Vuotson Vonkale JUN ERI1. Katja Partanen:

 " keskikokoinen. kauniisti sävyttynyt vaaleaparkki, erinom.mittasuhteet ja luuston vahvuus. hyvä pää, väriin sopivat silmät.hyvä ylä-linja. hyvin kehittynyt runko. tasapainoiset kulmaukset. liikkuu yhdensuuntaisella hyvällä askelpituudella. erinom.turkinlaatu. Tarvitsee aikaa kiinteytyä ja hieman kehätottumusta. purenta ok."

-vain SA jäi puuttumaan -aikaa aikaa mutta tosi hyvä arvostelu HyväAava JUN EH4

"keskikokoa jo hieman kookkaampi, oikeat mittasuhteet omaava narttu,joka tarvitsee vielä aikaa kehittyä. vielä kovin kiilava pää. hyvä ylälinja ja häntä, hieman pysty häntä.runko tarvitsee aikaa. kauttaaltaan avoimet kulmaukset, raajaluusto saa vahvistua. liikkuu kevyellä askeleella, mutta takaa kovin ahtaasti.erinom.turkin laatu, mutta määrä ei parhaimmillaan. purenta ok.Taiga VET ERI 2.

"keskikokoinen, mittasuhteiltaan hieman pitkä narttu joka esitetään hyvässä kunnossa. hyvä ylälinja ja häntä, samoin rintakehä. hieman pitkä lanneosa. kauttaaltaan erinom. kulmaukset, kokoon sopiva raajaluuston vahvuus. Liikkuu hyvällä askelpituudella mutta takaa kovin ahtaasti, hieman pehmyt turkki. miellyttävä käytös"Taiga pääsi myös Peikkovuoren kasvattaja ryhmässä edustamaan aina BIS2 pallille asti paljon onnea Taina ja team Peikkovuori sekä kiitos paljon Taigan hyvästä hoidosta kun emäntä kotiin palattua totesi että kylään oli tullut oksutauti varsin perusteellisesti.Seuraavat kehät onkin sitten vasta Laukaa näillä näkymin eli kerkeää hengähtää. Sitä ennen tässä on kuitenkin "Taimien" loppuruljanssi,  kaikki valmiiksi lähtöön, pentutarkki ensiviikolla ja sitten jo pian juhannuksen jälkeen ovat jo lähössä omiin kotihinsa. Pennuista tulossa kuvat /nimet esittelyineen niiden omille sivuille.

 

Tässä kerittiin kuitenkin piipahtaa karhutestissä Saagan ja Aavan kanssa, Aavan halusin viedä kun mielessäni pyöritellyt onko se topakka vai uhoaako se vaan ja kyllähän siitä yllättävästi irtosi karhulla, ei se nyt ihan lapanen ole semmoinen keskitason typykkä, puolusti vaikka vähän selän takaakin mutta yritti topakasti olla uskottava.

Äitinsä sen sijaan -huhhuh empä ois uskonut -Saaga on ainakin yhdessä lajissa tosi hyvä Villi pähee tyttö suorastaan. Parempia arvosanoja ei testistä voi saada, reagoi heti voimakkaasti, lähti jäljelle, siirtyi minun ja pedon väliin ja aloitti haukkumaan kohti hakien katsekontaktia, toimintakykyä ja taistelu tahtoa löytyi yllinkyllin, komenti karhua urakalla hyvin rohkeasti kuitenkin turvallisen matkanpäästä, tehden vale hyökkäyksiä ja väistellen erittäin ketterästi ja palautui karhun mentyä samantien. Ei mulla hätää vaikka meidänkin kylillä karhu pyörinyt. Leveä hymy -voin suositella petotestejä mielenkiintoisia ovat ja voivat yllättääkin, milloin mitenkin joskus saanut nauraa nyt ihan hymyilytti! {#smileys123.tonqueout}Iloisia uutisia myös että Oonan massu kasvaa Keijukaisten kennelissä eli Tahvolle on tulossa jälkikasvua lisää Sydän -onnellista odotusta sinne! 

 

Heipsan,

 

Taimet ne kasvaa ja plakkarissa 3vkoa, pääsivät maistelemaan jauhelihaa ja matolääkettä, kumma juttu jälkimmäinen ei maistunut ollenkaan niin hyvälle. Pennut ovat myös alustavasti kaikki varattu ja pian varmistuu kaikkien kodit sekä nimet ovat kovasti työn alla. Ihana on seurata niiden touhuja kovasti jo telmivät ja touhuavat. pentueen oma sivu :lle on lisätty 3vkois kuvat ja videon pätkiä myös "taimista". 

 

Kävimme myös harrastelemassa kehissä, 26.5 Keuruu rn ja tuomarina Esa Ruosalainen:

 

Aava (U.Unarin Unelma) JUN EH 1.

"Pentumaisen vaikutelman antava nuori narttu. Pää saisi kallo-osaltaan voimakkaampi, otsapenger vankempi. Hyvä ylälinja. Vähän avoin häntä. Sopiva rungon vahvuus. Raajaluusto ja kulmaukset saisivat olla voimakkaammat. Liikkeessä askelpituus saisi olla pidempi. Tarvitsee vielä aikaa." 

 

Taiga (Pv Whiskey) VET ERI 1 SA ROPVET, VSP

"Erinomainen tyyppi. Lanneosaltaan hieman pitkä runko. Oikea ilmeinen vankka nartun pää. Hieman kookkaat korvat. Hyvä ylälinja. Erinomainen luusto ja kulmaukset, runsas karva. sujuvat tasapainoiset liikkeet."

 

Taigan kanssa jatkoimme harjoituksia 27.5 Joensuussa kr tuomarina Saija Juutilainen:

 

VET ERI 1. SA, PN3. ROPVET

" 8v Hyvärunkoinen ja luustoinen rakenteeltaan tasapainoinen mukavan jäntevä veteraani. Hieman pehmeät ranteet. Kaunis nartunpää ja ilme. Hyvä purenta. Komea hännänkaari sopivan jäntevä ylälinja. Liikkuu mallikkaasti hyvällä luonteella." 

 

Nyt toivotaan että Taigan hyvä tatsi jatkuu vielä tälläkin viikolla kun mennään kisaamaan ihan titteleistä Villi -peukut pystyyn! 

 

Kasvatti tyttö Saana oli meidän kanssa treffeillä Joensuussa ja porskutti oikein hienosti:

 

U. Vieno-Peikko AVO ERI 2.

"4v Hyvärunkoinen ja luustoinen narttu. Etuosa saisi kulmautua paremmin. Kaunis nartun pää ja ilme. Hyvät korvat ja purenta. Hyvä karvanlaatu. Kaunis hännänkaari. Sujuva sivuaskel. Liikkuu  hyvällä luonteella. Mukava jäntevyys, sopiva askelpituus." 

 

-Kiitos treffeistä Päivin tiimille! Sydän

 

-Muistakaahan laittaa kalenteriin heinäkuun Laukaan näyttely 15.7, nähdään siellä sitten isommalla porukallaSilmänisku

 

.

 

 

 

2 viikkoiset pötköttelee... (c) Laura Viitanen

Heipä hei,

 

Kasvattini U. Angelin Akka "Kaja" reippaili ihka ekaa kertaa Mejä-kokeessa Kannonkoskella 13.5  ja kasvatti mamma on kovin ylpeä! Tulokseksi 36 pistettä: AVO2 (hyvä) -kera kelpo arvostelun Leveä hymy -hienoa työskentelyä Kaja sekä Annakaisa jatkakaa samaan malliin!!! (ps. Kaja poseeraa etusivulla kansikuva tyttönä) 

 

Meidän jengi kävi edustamassa kera kasvatti pojan, Haapavedellä ryhmä näyttelyssä 6.5 Tuomarina oli Hannu Talvi:

 

Rekku (U.Vuotson Vonkale) JUN ERI 1. (erinomainen juniori luokassa 1. sija)

"vaalea parkin väri vaalennoksin. Näyttävä nuori uros. Vahva pää, vaaleat silmät. Runko voisi olla aavistuksen lyhyempi. Kokoon riittävä raajaluusto. Erinom. karvanlaatu. Muhkea häntä. Hyvä luonne ja liike. " 

Paulalle iso kiitos kun tulitte meidän kanssa harrastelemaan ja onnea erinomaisesta tuloksesta! Cool

 

Aava (U.Unarin Unelma): JUN ERI

" Vaalea parkin väri. Hyvä koko & mittasuhteet. Oikea päänmuoto, vaaleat silmät. Vielä kapeahko rintakehä, muuten hyvä runko. Alkava karvanvaihto. Hyvä häntä, luonne & liike." 

 

Tahvo (U.Trolli-Peikko): VAL ERI 1. SA PU2. (valioden erinomainen 1. sija, (sertifikaatin arvoinen) paras uros 2.sija) 

" Musta vaalennoksin, lähellä keskikokoa. Tiivis & jäntevä. Selvä uroksen pää & sukupuolileima. Hieman kapea rintakehä, hyvä selkälinja. erinom. raajaluusto & kulm. Hyvä turkki. Häntä saisi olla näyttävämpi. Normaali liikunta ja luonne." 

-Iso kiitos Mona Wickström Tahvon erinomaisesta esittämisestä ja matka seurasta tietysti myös!! HymyileväSydän

 

-vallan yllätyin miten meidän pikkupoitsu syödyllä hännännysällä porskutti kärkisijoille pessen nuoremmat ja muut valiot, vain upea veteraani meni edelleVilli -Tahvohan oli ilmoitettu mukaan täytteeksi, kun jälleen haaveilin että saisin kasvattaja ryhmän kasaan no tällä kertaa se ei jäänyt kyllä Tahvosta kiinni vaan Helinästä joka joutui jäämään kotiin kun juoksujen tärpit paukki päälle ja karvatkin vain pöllysi irtomallina. Kivaa päiväämme ilostutti myös Riina ja Romi -oli kiva nähdä ja Romi meni erittäinhyvin turkin puuttumista vain moitittiin. 

 

Juoksuista puheen ollen meillä vieraili ihatuttava Oona tyttönen Oulunsalosta ja jäämme odottelmaan pentu-uutisia Keijukaisten-kennelistä. Kaikkea hyvää sinne odotukseen. 

 

Tietenkään ei voi sivuuttaa yhteistyömme pentukuulumisia eli Ukkolapikkaan "taimet" ovat kasvaneet silmissä, Aada mamma hoitaa hyvin, maitoa tulee yllinkyllin ja tyytyväiset pallerot makoilee mahojensa vieressä. -siinäpä ne tärkeimmät. Pikku hiljaa selvitellään minnepäin mussukat ovan lähdössä jahkas  se aika koitaa. Kiitos onnitteluista ja hakemuksista pentujen saajiksi.

 

Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille, kun niitä nyt sattuu olemaan, varokaa kyitä ja nauttikaa elosta! Metkalle& Katrille tsemppistä kehiin sinne etelään! -ja törmäillään pian taas mekin kehissä (toivottavasti ei kirjaimellisesti) Kuiskaus

 

 

 

3n + 2u -mustia merkein ja kerma, syntyivät tänään päivällä (8.5) -pennut ja emä voivat hyvin -kiitos paljon kätilöavusta Ritva Lanteri!

Uusimmat kommentit

16.06 | 18:50

Kiitos Niko

...
16.06 | 09:28

Mukava tarina ja kiitos, kun Taiga auttoi kasvattajakehässä menestyksekkäästi! Komea kuva Vuotson Vonkaleesta :)

...
19.02 | 21:25

<3 niimpä!

...
19.02 | 21:01

Nyt kaikki hyvin, se on pääasia <3

...
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS