Kuulumisia

Paljon onnea Peikko-pentue 4v ja meidän Peikkiksetkin jo 8v!

 

Niin se aika rientää, meillä on kaksi uutta veteraania perheessä. Ei ihan kerinneet olla kolme yhtäaikaa. Tässä on totuteltu ajatukseen että yksi on poissa eikä palaa, elämä jatkuu ja menee eteenpäin, niin se on vain hyväksyttävä. Kuukauden päästä Lapinlapset täyttää jo vuoden. 

 

Sinne kuukauden päähän olisi myös niitä suunnitelmia, jos nähtäisiin siellä Kuopio/Siilinjärvi akselilla porukalla, Lappalaiskoirien kevätpäivät kun koittaa. Sovitaanhan treffejä sinne jookos?

 

Mitäpä meille muuta, Aava vielä juoksee joten viel saadaan nauttia hetki vähemmän lystikkäistä ajoista. Aava näyttää enempi olevan emäntänsä kaltainen kiukkupussi PMS-vaivoissaan kuin hämillään tai ihmeissään ekoista juoksuista. CoolKuiskaus Saaga näyttää toipuneen hyvin venähdyksestään loikkii jo melki entiseen malliin joten eiköhän tämä tästä taas... Pikkasen on pakkastakin pidellyt mutta eipä ole menoa haitannut. Joten palataampa taas kun jotain asiaakin löytyy...

 

-mukavia aurinkoisia talvipäiviä kaikille! Hymyilevä

 

 

R.I.P

UKKO (Lapikas)

Teelikamentten Lumiukko

 

Sinä tulit ja veit sydämmemme, sinä opetit meille niin paljon ja annoit enemmän kuin kukaan voisi kuvitella. Sinä olit elämäni koira! Sinua jää moni kaipaamaan...

Olet se kirkkain tähti, se tuulen vire poskellani, se varjo vierelläni se viimeinen illan auringonsäde joka karehtii hymyssä kun muistan sinut ikuisesti! -Hyvää matkaa rakas sinun paras ystäväsi/poikasi  siellä sinua jo odottaa! 

 

Empä osannut kuvitella että tätä päivitystä tarvitsi vielä vuosiin miettiä mutta niin vaan  puun takaa yllätti tieto syövästä ja ettei suunta ole kun alaspäin... -sinne emme halunneet ja annettiin sinulle siivet lentää... 

 

Rakasta ystävää kaivaten  Minna ja  perhe! 

Moikka,

 

Nyt on ihan pakko vähän avautua tästä talvesta ja varoittaa koirakansalaisia. Luntahan meillä on täällä niin paljon että riittää. Oman "koirapuiston" verkon ylimmät ruudut enää näkyy hangen alta. Pihan auraus ollut jo riittävä savotta ettei kukaan peltoa ole lähtenyt kolaamaan.  Tiet olleet aina lumipyryjen jälkeen vesisateen sulattamina  kaljamoina ja kun viimein jäätilanne korjautui -eli jäätyi, jäikin lumen alle yllätys ylltätys kiiltojäätikkö. 

 

Moni koiran ulkoiluttaja on onnistunut liukastelemaan, vaikka iso osa jo ymmärtää nastakenkien arvon. Vaan eihän se tarvitse kuin se yksi huolimaton kerta koiran kanssa tai ilman kun jalat lähtee alta. Jalostuspäivillä ilmeisesti useampikin ihminen otti lipat näyttely alueella, toivottavasti kellekään ei pahempaa käynyt.  -kop kop meillä ollaan onneksi tältä säästytty, icebugeilla pärjätty ja potkuri ollut hyvänä apuna lenkeillä, aina siihen asti kun viimein se hiekka tielle eksyy. Hangellakin on koitettu tarpoa muttei sekään sitten ollut se ideaalinen, sillä eipä se ole ainut se ihminen joka voi liukkailla itsensä loukata. 

 

Meillä on nyt nautittu kahdesta liukastumis vammasta peräjälkeen. Juuri kun Tahvon etureiden revähtymä alkaa olemaan muisto vain, onnistui Saaga liukastelemaan itsenä kipeäksi. Ensitöikseen kävimme molempien kanssa eläinlääkärissä, särkylääkkeet ja lepoa. Tahvolla oli onni saada laseria koirahierojalta ensiapuun ja fysioterapeutille vein sitten tutkittavaksi. Saagalle sain vähän nopeammin ajan fysikaaliseen ja kuvassa  Saaga tänään nauttimassa hoidosta. Onneksi mitään pahempaan viittaavaa ei löytynyt tälläkään kertaa ja venytellään ja vanutellaan ja ei rehkitä eikä liukastella niin eiköhän Saaga taas pian hyppele iloisesti joka paikkaan.

 

Lonkankoukistajan alue on arka saamaan osumaa kun jalka luistaa alta tai humahtaakin lumen läpi -tämän me olemme tänä talvena oppineet! Varokaa siis liukkaita myös koirien kannalta! 

 

 Muutenhan meillä on ollut varsin lystikästä juoksu aikaa kun Ukolla juoksi naisvieraita, yksi niistä oli karvainen joten odotelemme iloisia uutisia lopputalvelle. Siitä päästiinkin Saagan juoksuihin ja voi sitä lystikästä ilakointia pojilta, joten kiitos äidilleni Saagan hyvästä hoidosta, saamme nukkua yömme rauhassa paitsi että tadaa... siinä ne on Aavan juoksut. -eli taas mennään! -kukahan lie se on keksinyt hyvän idean seka laumasta. Kuiskaus Näillä mennään koitamme muistaa venytellä itsemme ja koirat japysyä pystyssä ja olla hukkumatta lumeen (jälkimmäisessä hyvä tavoite). Kesää odotellessa! 

 

 

 

 

 

Morjens...

 

Tulipahan käytyä, mitäpä sitä muuta oikein osaisi taas harrastelusta sanoa. Jos edellisen reissun Kajaanin näyttely kehä tuppasi jännittämään mitä sieltä tulee kun niin laajalla skaalalla ja tarkan oloinen tuomari josta ei saanut heti selkoa mitä se halusi niin  eipä kyllä Kuopio jäänyt huonommaksi. Aavan arvostelusta tunnistin kyllä  oman koirani mutta empä arvannut että se oli meidän porukan paras saavutus  JUN EH Katja Korhoselta Cool

 

"Erittäin hyvä tyyppi. Hyvät mittasuhteet. Hyvä koko. Hyvät päänlinjat ja ilme. Kevyt alaleuka. Hyvät korvat. Hyvä kaula. Vielä kapea eturinta. Hyvä rungontäyteläisyys. Saisi kulmautua vahvemmin edestä ja takaa. Keskivahva raajaluusto. Hyvät käpälät. Erinomainen turkinlaatu ja häntä. Liikkuu kapeasti edestä, ahtaasti takaa. Sivuliike jää lyhyeksi ja voimattomaksi. Miellyttävä luonne. Hyvin esitetty."

 

-suullisesti vielä kävi noita vähän läpi,  mm. eturinnan kertoi kehittyvän iän myötä ja että tasaisesti kulmautunut vaikka kaipasi lisää kulmia.  Suurin osa koirista taisikin saada moitteita sivuliikkeistä kun oli niin perhanan liukasta nastoillakin meno eli melkoista köpöttelyä {#smileys123.tonqueout}

 

Saana (U.Vieno-Peikko) sai Korhoselta elämänsä ekan H:n

" Hyvän tyyppinen tänään matalaraajaisen kokonaiskuvan antava narttu jolla hyvät pään mittas. Purenta OK. Hieman pyöreät silmät. Hajaasentoiset korvat. Hyvä kaula. Hyvä eturinta. Vahva runko. Tasapainoiset kulmaukset. Kokoon sopiva raajaluusto. Liikkuu ahtaasti takaa.Yhdensuuntaisesti edestä. Askel hieman lyhyttä ja voimatonta. Hyvä turkinlaatu ja häntä Rodunomainen" 

 

Saanan perheen toisen koiran Hillan (Hännänhuiskeen Fantastinen Hymni) tulos ei ollut sen parempi Hilla oli aivan liian pitkä ja matala tuomarin makuun! Hillan vielä voisi mieltääkin pitkähköksi mutta Saanaa en nyt ekana arvais ja varsinkin kun ohi heilahti myös paljon matalampiakin. Toisaalta arvosteluissa tuntui olevan vähän ristiin kelle sanottu mistäkin, mutta toteampa vaan että meiltä ei taida oikein sopivaa koiraa hälle löytyä {#smileys123.tonqueout}

 

Ukon pojan poika Romi (Meikäläisen Sadetuisku) oli "liian lyhyt" -ai niinkin päin voi joku olla Silmänisku -yleensä kaikki on vain liian pitkiä ja matalia... Uroksilla tuomarina oli Juha Putkonen jonka kehään oisin kyllä toivonut vähän jotain rotia miten siellä sai koirat käyttäytyä. 

 

Mukava päivähän tuo oli hyvässä seurassa kiitos siitä! Sääkään ei ollut pahempi ei ollut pakkasta eikä edes satanut mitään. Narttu kehä eteni kyllä kovin hitaasti että kerkesihän siinä jo viluttaakin mutta suuremmilta syväjäätymisiltä vältyttiin ja saimmepa kerrankin enempi kuin pari lausetta arvostelua. Kotimatkalla tuli suoritetua vielä kansalaisvelvollisuus eli äänestäminen ja taisipa tuossa käydä vielä illan pimetessä narttu tositarkoituksella kylässä Silmänisku -tuloksia jäämme odottelemaan siltä saralta... Eli miettimään minne seuraavaksi -kohti uusia pettymyksiä Leveä hymy No ainakin lappalaiskoirien kevät päivät maaliskuussa on kalenterissa isolla -siellä jos näkisimme sankoin joukoin jookos Silmänisku

Junnukehät korkattu: JUN EH 3. Kajaani KV Annukka Paloheimo "Hyvät mittasuhteet. Hyvä raajakorkeus. Hieman kuiva kuono joka voisi olla lyhyempi. Riittävä luusto. Olkavarsi saisi olla viistompi. Hieman luisu lantio. Riittävät takakulmaukset. Kovin avoin häntäkierre. Takaliike jää lyhyeksi. Hyvä luonne" Junnunarttuja oli 10 ja hienosti sijoituksille asti päästiin. Tuomari oli tarkka mittasuhteista ja raajakorkeudesta sekä yllättäen pigmentistä josta heilui rankkua kermoille ja talvikirsuille (ihan vinkiksi jatkoon). U. Vieno-Peikko AVO EH "Hyvät mittasuhteet. Kovin leveäasentoiset ja isot korvat jotka voisi olla jäykemmät. Riittävä luusto. Vankka runko. Hyvä takaosa. Hyvä karva. Hyvä häntä. Saisi liikkua tasapainoisemmin." -noo empä ehkä veisi taittokorvaakaan tälle -mokoma hörökorvaksi kehtasi sanoa :P

Uusimmat kommentit

19.02 | 21:25

<3 niimpä!

...
19.02 | 21:01

Nyt kaikki hyvin, se on pääasia <3

...
16.01 | 18:05

Thaks! Happy new year to you too!

...
16.01 | 01:09

Greetings from the USA. What beautiful photos. It is our hope that one day we will add a Finnish Lapphund to our family. Wishing you a Happy New Year!

...
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS