Kuulumisia

Pyry kävi terveys tarkeissa ja tulokset on mukavaa kerrottavaa -Kiitos Pyryn porukoille! Lonkat B/B, kyynärät 0/0, polvet 0/0 ja silmät OK! Tätä poitsua voi kysyä treffeille tositarkoituksella 😉 Pyry on myös pra, pompen ja dm -terve vanhempien perusteella -kuva (c) H.Heino

Heipähei...

 

Meillä on ollut muutamat kehät joista tuloksia on päivittelemättä eli siirrytäämpä suoraan asiaan:

 

Aavan kanssa käytiin Keski-Suomen kennelkerhon mätsärissä treenaamassa kehiä varten ja isojen pentujen punaisten 3. oli lopulta sijoitus -tuomarina toiminnut kasvattaja kehui valinnoissaan painottaneen hyvää liikettä ja nätistihän tuo neiti siellä esiintyi emäntä vaan ei meinannut hokasta että päästiin jatkoon kun niin keskittyneenä omaan treeniin vain torotettiin. {#smileys123.tonqueout}

 

Muuramen ryhmänäyttelyssä meillä oli edustamassa Helinä sekä Ukko -Aava härväs turistina kiitos kovasti Mia "lapsenvahdille" Hymyilevä Ukko pinnisti veteraanien 2. ollen eriomainen, tuomarina meillä oli Leila Kärkäs:

"kohta 10v, hieman kapea kallo, kauniit tummat silmät. Hyvin karvoittuneet ja asettuneet korvat. Hyvä kaula, ylälinja ja häntä. Sopiva rintakehä, tasapainoisen sopivat kulmaukset ja luusto, sivuliikkeessä voisi olla enemmän voimaa ja ulottuvuutta, kapea takaa ja edestä löysä,hieman niukka mutta oikea laatuinen karva, miellyttävä käytös. "

 

-jotenkin en tunnistanut koiraani liikkeen arvostelusta ja jäi mietityttämään miten siellä tuli teputeltua kun Ukko ei varmasti ole ainakaan takaa kapea, löysä voi olla oikea termi kuvaamaan hiukan heittävää askelta edessä mutta sivu askelluksessa varmasti pituutta ja näyttävyyttäkin löytyy sen verran kovaa meidän papparainen ravaa lenkillä pyörän edelllä että jotain voimaa varmasti siinä täytyy olla että minä saan veivata että perässä edes pysyn. Ukon kansa ei voi mennä parina kuin pitkä koipi Saaga joka pysyy samassa vauhdissa, tosin sen askellus on vaatimattoman näköistä mutta noh tehokasta -mikä se sitten on se hyvä? -mielenkiintoisia nämä... mutta tulos erinomainen niin mikäs siinä. 

 

Helinä sen sijaan yllätti ja sen takaliikkeitä on ahtaaksikin väitetty joskus niin näin Leilan arvio:

"Aavistuksen pitkänomainen narttu jolla hyvät tummat silmät. Riittävä kaulan? (pitäisi ehkä olla kallon) vahvuus. Hyvä kuono. Hyvin asettuneet ja hyvin karvoittuneet korvat. Hyvä kaula ja ylälinja, häntä saisi kääntyä tiukemmin selälle. Pysty olkavarsi. Hyvä takaosa, hyvä rintakehä. Liikkuu hyvin, hyvä karva, miellyttävä käytös." tällä pötkittiin niinkin hyvin kuin Valioiden erinomainen 2. SA,  parasnarttu 3. ja VARA-SERTI  Villi

 

Seuraavana päivänä meidän rinneviikonloppu siirtyi Muuramen Riihivuoresta Himoksen maisemiin pentunäyttelyn puitteisiin ja siskon kanssa kehä treffeille ja vois sitä harmitusta kun ois tajunnut ajoissa pyytää myös veljeä mukaan noh seuraavia mahdollisuuksia odotellessa. 

 

Kehissä siis Aava ja Kaja tuomarina Anneli Sutela:

Aavan arvostelu:

"5kk Hyvä pää & ilme & korvat. Purenta OK. Riittävä kaula. Hyvä ylälinja. Riiittävät kulmaukset ja luusto. Hieman alaskiinnitynythäntä.Sivuliike OK, vielä ahdas edestä ja takaa."  

tällä pötkittiin PEK2. sijoitukseen (pentujenkilpailuuokan 2.) -ja keskenhän tuo on katsotaan rauhassa miksi kehittyy...

 

Kajan arvostelu:

" 5kk Erittäin hyvän tyyppinen. Hyvä pää & ilme & korvat. Purenta OK. Hyvä ylälinja. Olkavarsi voisi olla pidempi. Hyvin kulmautuneet raajat. Riittävä runko & lusto. Hyvä häntä. Liikkuu hyvällä askeleella, hieman ahtaasti takaa." 

ja tällähän liikenki PEK1. ja KP (kunniapalkinto) ja ROP-pentu (rodun paras pentu) Leveä hymySydän -paljon onnea Kaja ja kajan perhe! 

 

Meillähän oli todellakin hyvin tyypillinen treffikeli... -joko tänä kesänä on satanut runsaasti tai meillä on vaan tapana aina sateella nähdä Cool Toivottavasti joskus ois vähän vähempi kuraiset  treffailut -niitä suunnittelemaan Silmänisku

 

Sitten olikin viikko huilia ja uusi rypistys lähikisoihin jälleen Äänekoskelle ja kehiin mukaan Helinä ja Ukko jälleen. 

Tuomarina hääri Paavo Mattila ja tällaista hän totesi Helinästä tällä kertaa:

"Kaunis narttu. Kaunis, ilmeikäs pää. Hyvät korvat. Kaunis kaula, erinomainen runko.
Sopusuhtaisesti kulmautuneet raajat. Kaunis turkki.
Häntä saisi nousta liikkuessa enenmän. Hyvät liikeet. Miellyttävä käytös." 

 

Valioiden  erinomainen 4. SA irtosi tällä Hymyilevä -viime näkemän oli vissiin kehäkunto ja esiintyminen löytynyt. Hännillehän me jäätiin pn kehissä paljon oli kauniita narttuja paikalla, mutta todella hyvä mieli arvostelusta. 

Ukkon kanssa jänskätti mennä edellisen arvostelun jälkeen ja tietäen että Paavo on tarkka liikkeistä ja kaverin upeasti liikkuva muun rotuinen oli saanut kylmää kyytiä... Pienen blondin kanssa toki on aina jännää mennä {#smileys123.tonqueout} -vaan näin Paavo Ukon arvio:

"Kaunis veteraani. Hyvänmallinen, kaunisilmeinen pää. Hyvät korvat. Erinomainen kaula. Sopusuhtainen runko. Erittäin hyvät raajat. Turkki vielä erittäin hyvässä kunnossa. Erittäin kaunis häntä. Liikkuu & esiintyy hyvin." 

Veteraanien Erinomainen 1. SA ja Parasuros 3. ROP-VET (rodunparas veteraani)

 

-meidänhän tarvis jäädä sitten odottelmaan loppukehiä, onneksi omakin kehä oli jo reilusti iltapäivin niin ei keritty pitkästyä eikä ihan jäätyä pystyyn vaihtelavan kuurosateisessa kalseassa syyssäässä. Kunnia kierros vedettiin -hups "islanninlammaskoirana" Hehe -kiitos nauruista vaan meidän reippaalle kuuluttajalle joka korjasi kyllä ja pahoitteli miten hämääntyi väristä vaikka olisi meidät pitänyt tuntea Leveä hymy ps. -Markolle terkkuja ja kiitos paljon avusta äidilleni Sydän

 

Meitä hellitäänkin urakalla kun seuraavatkin kehät on ihan lähellä se olisi nimittäin jo Jyväskylän KV:n vuoro, sinällää harmi kun jo niin aikaisin kun ei penskat sinne vielä pääse mutta eiköhän tuota keritä. Paimennuksessa tähtäämme treenaamaan esikoetta varten jospa me sinne päästään ja vielä läpäistäänkin joskus. 

 

Tervehdys

 

Tämä emäntä sai viimein ehjän läppärin niin jospa nyt sujuisi myös päivitykst helpommin. Me palasimme lomilta jälleen lampaiden pariin ja huh ei ollut sentään Tahvolla unohtunut miten niiden kanssa ollaan vaikka useampi viikko taukoa tulikin -jatketaan innolla uusiin haasteisiin koitamme treenailla kokeiden tehtäviä -jos sitä joskus uskalletaan sinne esikokeeseen edes. Nyt olisi ollut paimennustaipumuskoekin mutta harmittavasti ei riitä ikä Aavalla ja muut on liian vanhoja jo, että ensi vuodelle se tavoitteeksi päästä Aavan kanssa siihen.

 

Onnea vielä lapinentuelle plakkarissa jo 5kk pentuelämää! Sydän (kuvassa nassut n.5kk kiitos kuvista.)

 

Käväisimme myös Aavan kanssa mätsärissä. Olihan se vähän järkyttynyt mikä ihme kun joka puolla koiria ja kamala sentään kun kovin isojakin paljon -vähän meinasi niiden kohalla tulla pupu pöksyyn. Pian kuitenkin muutoin reipastui ja koitti mm. pomottaa toista lapikas pentua. Ääntähän tuosta kakarasta lähtee enempi kuin emännän pää kestää että sitä työstettävä kaikille olisi kiva kiljua ja kun liike loppuu usein alkaa ääni. Itse kehähän meni varsin hyvin, hampaatkin joiden näytön harjoitteluon vieläpahasti kesken onnistui riittävästi ja liikkeet meni löysällä remmillä nätisti sivulla pomppimatta ja ravillakin vielä Leveä hymy -tosin isolla porukalla meitä ei juoksutettu, että se vähän harmittaa -uusia treenejä odotellessa. Seisoahan tuo osaa suunnilleen ja malttaakin kohtuudella joten me saatiin jopa punainen nauha muttei nyt sentään sijoitusta. Paljon oli osallistujia ja kelikin mainio ja hyvää seuraa joten ilta oli varsin onnistunut. Kiitämme! 

 

Seuraavat haasteet paitsi lammas- ja näyttelytreenitkin toivon mukaan, ovat Muuramen ryhmä näyttely ja Jämsän pentunäyttely ensikuun puolla. Mukavaa elokuun loppua jospa tulisi niitä kesäisiä päiviä vielä iloksemme,kylmän ja sateen sijasta. 

 

 

-Ukkolapikkaan jengi-

 

 

Heipä hei...

 

Tämä emäntä piipahti vähän reissussa kera Taigan ja Tahvon. Tätä oli odotettu jo talvesta asti että päästiin akkaporukalla vähän etelänmaille kehissä piipahtamaan. Autolasti koiria ja emäntiä joista nyt erinäisistä syistä pari ei sitten kerinnytkään mukaan, mutta olihan meitä sitten lopulta 9 henkeä ja 13 koiraa kun perille päästiin ja majoituttiin mukavasti "mökkiin" joka osoittautuikin hulppeaksi huvilaksi. Druskininkai oli kohteena ja sehän sijaitsee Liettuassa aikas lähellä Puolan rajaa eli matkaan meiltäkin toista tuhatta kilometriä yhteen suuntaan. Eli pers*** oli kovilla kun sinne ajeltiin mutta olipa meillä lystiäkin. 

 

Näyttely on siellä vanhalla lentokentällä, julmetun kokoinen nurmialue. Eikä mikään ihan pikkunäyttely ole kyseessä eikä voinut kehiäkään todellakaan pieniksi moittia, näennäesesti vierekkäisiin kehiin oli matkaa vaikka kuinka paljon ja eripäihin kentää ihmiset ajelivat jopa autoilla. Myyntitelttoja oli koko kentän pituisesti eli rahoistaanhan siellä pääsi helposti kun innostui edullisesta hintatasosta. Druskininkai oli muutoin idyllinen kaunis pikkukaupunki jota halkoo joki ja jonka vetonauloina oli mm. iso vesipuisto ja gondolihissi jolla pääsi katsomaan maisemia vähän ylempää. Kivan oloinen paikka jonne kannattaa varata aikaa myös kehien ulkopuolelle. Ja se oleellinen asia vielä siellä on helle tähän aikaan vuodesta vaikka meille aika maltilliset luvut mittariin osuikin. 

 

Niin itse asiaan siis eli kehiin, Liettuassa on vielä vanhat systeemit käytössä, ei ole sa:ta ja luokka voittajat saa luokkasertit joita keräämällä voi myös valioitua, koiramäärään vedoten tänä vuonna ei myöskään ollut kirjallisia arvosteluja ja muutoinkin sai olla tarkkana mitä sai ja oltava tyrkyllä jos pääseekin vielä kehään. Osa tuomareista sanoi jotain perusteita millä sijoitti koirat tai mitä tykkäsi ja noh itsellekin indonesialainen mies mukavia(?) lätisi Taigasta muttei mitään hajua mitä, oletin että mukavia kun niin ystävällisen oloisesti hymyili ja kätteli. Tuomareina meillä oli perjantaina Boris Spoljariĉ Kroatiasta, lauantaina Jean Lawless Irlannista ja sunnuntaina Andi Hudono indonesiasta, vikan kohdalla jo mietittiin että kait se on ees googlesta katsonut rodun mutta tarkasti hän tutki koirat, mukava olisi tosin ollut saada ne arvostelut. 

 

Pörröjä oli kehissä se ruhtinaalliset 4 kpl, porokoiriakin pari, seurueessamme oli lisäksi mittelpitzejä, labradoreja, cavaljeereja ja yksi hovavarttikin. Vähän jouduimme sinkoilemaan kehistä toisiin kun matkaakin oli ja päälekäisyyksiä mutta hyvin me selvittiin kaikesta huolimatta, apua sai puolin ja toisin. Kiitos kaikille! Perjantaina kehät alkoivat vasta iltapäivällä ja loppuivat vasta myöhään illalla. Meidän kehä oli vasta kolmen jälkeen. Tahvo sijoittui erinomaisella arvosanalla 3. uroksissa häviten Jehnajan Humpappaalle ja Mokomalle. Taiga kisasi yksin nartuissa joten helppo homma tuomaria miellytti niin paljon että sertit ja cacib oli plakkarissa heti ekasta kehästä (tässä kehässä jaettiin myös Crufts osallistumisoikeus)  ja niitähän me lähdettiin hakemaankin. Vsp (vastakkaisen sukupuolen paras) oli sijoitus ja meillä valio-kakkua iltapalaksi tiedossa. Taigasta tuli ison sertin myötä Liettuan valio, Baltian valio ja Cacibilla päästään hakemaan kansainvälisen muotovalion arvoa, kun nyt niitä on kaksassa riittävä määrä erimaista. Eli kolme titteliä plakkarissa, kehän jälkeen valion arvon pystyi hakea paikanpäällä ja nyt ne näkyykin jo koiranetissä. Vielä kun osaa sen kansainvälisen hakemuksen rustata niin sekin tulee sitten joskus. 

Lauantaina Tahvo voitti Jehnajan Mokoman mutta hävisi edelleen Humpappaalle, Taiga uusi vsp sijoituksen ja parikilpailussa pääsimme jatkoon, mutta emme yltäneet palkinto sijalle asti. Sunnuntaina Jehnajan Humpappaa ei ollut kisaamassa ja Mokoma vei potin vuorostaan Tahvon ollen kakkonen. Vara-Cacibit saimme Tahvolle molemmilta päiviltä kotiin muistoksi käynnistä. Taiga oli jälleen vsp. Onnea Jehnajaan ja omistajille, rapsutuksia Latelle ja Urholle, tsemppistä vika cacibien metsästykseen. Meidän seurueeseen pompsahti myös toinen kansainvälinen valio onnea ystävälleni Heidille siitä ja useampia muita titteleitä onnea kaikille ja noh päästään suunittelemaan myös uusia reissuja ei niin voitokkaille, mikäs sen mukavampaa kuin päästä taas vähän reissuun ja kikattelemaan kehien reunoille. Leveä hymy

 

Kotimatka oli ihan yhtä pitkä kuin mennessäkin sitä tosin vähän helpotti yöunet Pärnussa ettei tarvinnut ajaa kaikkea kerralla, kova ikävä jo oli minun rakasta kepoa, ehkä vähän sen isääkin ja karvaisia tietysti. Silmänisku Isännän loma kun siirtyi polvileikkauksen takia eikä se ainakaan tuolle kohtaa osunut niin kotijoukoiksi jäi mun miehet. Huisin iso kiitos kuuluu Heidille kaikesta järkkäämisestä ja että huoli meidät kyytiin! Kuten myös majoituksesta kokkailusta jnee meidän seurueelle kaikki sujui hienosti. Hymyilevä Special tänksit eli kiitokset mummolle joka hoiti Hugoa Sydän

 

Noh kotona odottikin juoksuinen Saaga joka joutui evakkoon pikinmiten kun kolmaskin uros pääsi ulvomaan sen perään ...{#smileys123.tonqueout} Eli paluu arkeen oli todella paluu arkeen vouhottavat urokset ja tuo kakru joka edelleen kerkeä lirautella lattioille välillä muutenkin kuin ilopissejä, jotka nekin on kovin herkässä... Noh tästä se taas lähtee katse eteenpäin lämpimät muistot mielessä. Odotan jo taas kovasti paimennustunteja joissa oli lomatauko eikä tämän viikon treeneihin keritty reissusta ajoissa kotiin. Aavalle pitäisi myös näyttely/sosiaalistamis treenejä kehitellä, tässä jo kävimme kävelykadulla Jyväskylän keskustassa pyörimässä -noh se meni paremmin koiralla kuin kepolla joka olisi pitänyt vissiin laittaa valjaisiin myös {#smileys123.tonqueout} -tällaista tälläkertaa palataan taas oikein mukavaa alkanutta elokuuta kaikille! 

Heipähei...

 

Piipahdimme parissa näyttelyssä Saarijärvellä ja Suonenjoella. Saarijärvellä tuomaroimassa oli Paavo Mattila ja mukana meillä sisarukset Tahvo & Helinä. Itselle sattuneen mokan ja haverin johdosta kehissä meillä piipahti koirieni kanssa ihana Mona jonka kanssa treffattiin joskus loska aikaan näyttely treenien puitteissa. Taitava junnuhandleri tyttö hoiti homman hienosti hyvin pienellä treenillä. -Kiitos paljon, toivottavasti saan vaivata toistekin esitys avun tarpeessa!? Hymyilevä

 

Tahvo:

Saarijärvi Kr 24.7.17 Paavo Mattila: VAL ERI1. PU4.

"Kaunis uros jolla erittäin hyvä pää. Hyvä ilme. Erittäin hyvät korvat. kaunis kaula. Sopusuhtainen runko. Hyvä asentoiset raajat. Hännänkiinitys voisi olla hieman korkeammalla. Hyvä turkki & liikkeet. Ripaus enemmän urosmaisuutta tekisi koirasta vieläkin paremman."

 

Helinä:

Saarijärvi Kr 24.7.17 Paavo Mattila VAL ERI 1.

"Hyvin rakentunut narttu, joka voisi esiintyä reippaamin. Kaunisilmeinen pää, jossa hieman voimakas otsa. Kaunis kaula. Erittäin hyvä runko. Hyväasentoiset raajat. Turkki ei ihan parhaimmillaan. Häntä voisi noista liikkeessä paremmin. Liikkuu hyvin. Ei parhaimmillaan tänään"

-kiva päivä aurinkoisessa säässä ja huikean hauskassa seurassa -kiitos kaikille! Leveä hymy

 

Seuraavan viikonlopun suunta oli Suonenjoelle jossa tuomarina toimi Hannu Talvi ja mukana Tahvo, Helinä ja Ukko. Jalalla uskalsin jo pistää juoksuksi ja mukaan saimme näyttely seuraksi Päivin kera Saanan (U.Vieno-Peikko) ja Hillan (Hännänhuiskeen Fantastinen Hymni) sekä treffasimme Riinaa kera Lukan (Ukon poika H. Loitsu) ja sen poikaa Romia (Meikäläisen Sadetuisku). 

 

Romi aloitti urakan ollen erinomainen junnujen 2. ja iskä Luka avoimien erittäin hyvä 2. niiden perään kipaisi Tahvo valioiden erinomaisen 1. ja siitä sitten Ukko veteraanien erinomainen 1. saaden SA:n. Ukko jatkoi parasuros kehään ollen 3. ja lopulta päihitti veteraani leidin ollen rodun paras veteraani jatkaen kunniakierrokselle veteraani bis-kehään. 

Sitten oli vuorossa pörröneidot ja ekana meidän tiimistä Päivin Hilla joka pinkaisi nuorten erinomaisen 1. Siitä sitten Saana avoimen erinomaiseksi ykköseksi kera SA:n jatkaen paras narttu kehään ja siskolikka Helinän kanssa kipitettiin valioissa 3. saaden SA joten loppu kehään molemmat siskokset. Helinä sijoittautui 4. ja voittajaa pidettiin jännityksessä juoksuttamalla viimeistä paria ympäri ja ympäri -voiton vei lopulta ihana Ruusa (Miskajasmin Ruustiina) ja joka lopulta oli myös RYP4. -Onnea Tiina & Ruusa, mutta sitten mistä meidän riemu repesi se oli meidän "oma"tyttö Saana kun tuli toiseksi ja nappasi ekan sertinsä ja kävipä vielä niin että vara-serti tupsahti siskolikalle Helinälle. -kylläpä hymyiltiin kilpaa auringon kanssa! VilliLeveä hymy -eli varsin erinomainen näyttelypäivä! Onnea vielä Päivi ja Saana ja kiitos kyläilystä! Sydän

 

Seuraavat haasteet onkin sitten vähän etelämpänä kohta nääs reissataan Liettuaan -pitäkäähän peukkuja! CoolHyvä

 

Uusimmat kommentit

19.02 | 21:25

<3 niimpä!

...
19.02 | 21:01

Nyt kaikki hyvin, se on pääasia <3

...
16.01 | 18:05

Thaks! Happy new year to you too!

...
16.01 | 01:09

Greetings from the USA. What beautiful photos. It is our hope that one day we will add a Finnish Lapphund to our family. Wishing you a Happy New Year!

...
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS