Kuulumisia

Moikka taas,

 

Tällä kertaan auton nokka suunnisti Kuopiota kohden ja Airakselassa vilkku vasuriin ja Kolomen kimppa näyttelyyn. Sinne oli sovittu tärskyt Päivin ja Saanan kanssa, meiltä mukana Helinä ja Taiga, koiria oli ilmoitettu 29, paikalla oli narttuja18 , tuomarina toimi Sakari Poti. Varsinaisestihan ei tullut kotiin viemisiä, mutta hyvät tulokset, kaikki kolme kiilasi viiden parhaan nartun joukkoon ja Saanalle muistoksi ruusukekin. Leveä hymy

 

Saana (U. Vieno-Peikko)

AVO ERI 2. SA, PN4 VARA-SERTI

" Musta vaalein merkein. Keskikokoinen. Oikeat mittasuhteet. Hieman kevyt kaunispiirteinen pää. Erinomainen runko + raajakorkeus. Hyvä turkki ja häntä. Pitkä, kevyt askel. Rauhallinen miellyttävä luonne."

 

-isosta luokasta hienosti kärkisijoille ja niin lähellä se sertikin taas oli, kiitos että tulitte ja onnea vielä! 

 

Helinä (U. Helinä-Peikko)

VAL ERI 1. SA (PN5)

" Musta vaalein merkein. Keskikokoinen. Oikeat mittasuhteet. Hieman kevyt kaunispiirteinen pää. Erinomainen runko & raajarakenne. Hyvä turkki & häntä. Pitkä, suora askel. Miellyttävä luonne." 

 

-Helinäkin onnistuttiin mitattaamaan 44cm korkeaksi, kuten koko meidän poppoo Leveä hymy Mittaaminen oli kyllä yllättävän haastavaa monen kohdalla, liekkö kertoo enempi siitä että rodussa jossa tyyppi kokoa tärkeämpi harvoin mittaillaan ja treenaaminenkin sen varalta on vähäistä.  Helinän luokassa kisasi kolme koiraa ja hienosti siskon perään sijoituttiin parasnarttu kehässä. Peikko sisarukset ei vuoteen olleet kehissä käyneet, täytyypä ottaa Hellusta mukaan useammin näytti tyttö tykkäävän ja esiintyi nätisti vanhalta muistilta ilman treenejä. 

 

 

Taiga (Pv Whiskey)

VET ERI 2. SA PN2

"Musta vaal. merkein. Keskikokoinen. Oikeat mittasuhteet. Hieman kevyt kaunispiirteinen pää. Erinomainen runko & raajarakenne. Hyvä turkki ja oikea asentoinen häntä. Vielä kevyt liike. Rauhallinen luonne."

 

Taiga porskutti tasaiseen tahtiinsa ja liihotti isännän händläyksessä parasnarttukehässä veljen tyttärien ohi. Pointsit kepolle hoitaa kumman vaan meidän Peikkovuoren händläyksen kunnialla CoolSydän

 

Tämän emännän lomat on nyt lusittu joten arki palaa haittamaan harrastuksia mutta on tuolla kalenterissa jo seuraavia koitoksia -ollaan kuulolla.

Ps. voitais suunnitella jotain treffipäivää, jos kehä treffit ketään isnpiroi niin äänekoski olisi tuossa lähellä meitä ja ajankohta 27.7 ja halvempi ilmo 23.6asti ja kallis 30.6 asti! Teema treffejä voi myös ehdotella, kiinnostaisiko esimerkiksi käydä lampaita ihmettelemässä tai jälkeä tehdä tai jotain muuta harrastetta tai ihan vaan kuhan hengaillaan treffit sellaiset pidän kyllä kesällä taas ja viestittelen erikanavia siitä sitten. Yksimahdollisuushan olisi treffata  etelämpänä, missä asustelee suurinosa Ukkolapikkaista?! Pistäkääs mulle viestiä jos halukkuutta/ ideoita löytyy. 

 

 

Hei,

 

9.7 oli Tuurissa Miljoonakoira -näyttely. Meiltä mukaan lähti Taiga (PV Whiskey) ja kasvatti poika Rekku (U.Vuotson Vonkale) tuli emäntänsä kanssa meidän seuraksi. Tuomarina toimi Anneli Pukkila.

 

Rekku:

AVO ERI 3. 

" Vahva kookas uros jolla hyvät mittasuhteet. Oikea pään malli, hieman kookkaat korvat. Niukasti kulmautunut, sekä edestä että takaa. Hieman jyrkkä lantio. Etuosa vielä kapea. Saisi liikkua paremmalla takapotkulla. Karva ei parhainmillaa tänään, mutta laatu oikea, miellyttävä käytös." 

 

Taiga:

VET ERI 1. SA, PN2. vet-VSP 

"9 vuotias hyvässä kunnossa esitetty mittasuhteiltaan hieman pitkä narttu jolle toivoisin lyhyemmän lanneosan. Oikeailmeinen pää. Sopiva runko ja raajaluusto. Hieman pehmeä ylälinja, melkohyvä hännänkiinnitys. Tasapainoisesti kulmautunut. Saisi liikkua hieman paremmalla draivilla sivulta. Hyvä karvapeite, miellyttävä käytös."

 

-Kiitos Tuuli jälleen Taigan kanssa edustamisesta!Sydän Iso kiitos myös Paulalle että tulitte Rekun kassa. Rekku vain komistuu koko ajan ja ihana sen kanssa mennä kun ei se välitä provoavista murraavista uroksistakaan yhtään. Rakkaus Aava on menossa terveys tarkkeihin kesä-heinäkuun aikaan, myös Rekulle on tarkit suunitteilla. 

Mukavaa kesää! 

 

 

 

Hei taas...

 

Võrussa Virossa tuli käytyä kaikkien rotujen kansallisessa näyttelyssä kesälomani kunniaksi.  Vaikka meillä oli matkassa karvaton kakkosketju niin tuliaisiakin saatiin kotiin viemisiksi, vaikkei odotuksia juuri ollut, lapikkaita kehissä oli yhteensä 6kpl. Kehät oli idyllisessä pikkukylässä maaseudulla, Tartosta vielä reilusti eteläänpäin. Mökkeilimme siellä maaseudulla peltojen keskellä viikonlopun, google mapsi ei meinannut ihan helpolla mökille löytää mutta muuten meni mainiosti, mitä nyt tullen mennen satoi vettä kuin... Perillä saimme kyllä nauttia jopa hetkitäin auringostakin ja näyttelyssäkään ei tihkusadetta pahempaa. Kiitos vielä äidille loppu lauman  hoidosta että pääsimme matkalle. Sydän

 

Isäntä pienestä kitinästä huolimatta meni  Sisun (PvWinter War)  kanssa kehään ja  kuin vanhat tekijät "veteraanit" veti kehän ja vet-sertiä rikkaampana ulos. Tuomarina Pero Bozhinovski, Macedoniasta ja arvostelut oli ehkä vähän hassuja. Viivi (U.Flinko Rimpivihvilä) karvaton rimpula sai sileän ERI:n sekin oli jo huikeesti parempikuin mitä odotettiin, luokka kakkonen oli sijoitus. Aava (U.Unarin Unelma) porhalsi parasnarttukisaan sa:n kera ja joukon hännillä pönöttäessä uskoin sen olevan kyllä sijoituksemme, mutta niin vain me sieltä ekaksi kipitettiin  ja VSP:nä kera sertin lähdettiin. Vähän oli voittaja olo kun ei ihan uskottu että päästäisiin valiohakemusta rustaamaan, mutta siellä ne nyt on kaksin kappalein vahvistettunakin jo kunhan kerkee suomenkin tietokantaan. Villi

 

Toisen päivän kisoihin lähdettiinkin sitten löysin rantein ja eipä siitä paljoa kyllä jäänytkään käteen. Sisulle EH 1. Viiville EH 2. ja Aava ERI 1 SA PN2 (sertin ois saanut, mitä ei tarvinnut). George Schogol, Georgiasta oli tuomarina.  Samaisena sunnuntaina kisaamassa oli myös Taiga (Pv Whiskey) kiitos ystäväni Laura & Tuuli jotka tämän mahdollistitte. Keuruun ryhmänäyttelyssä oli tuomarina Hannu Talvi, osanottajia vain kymmenkunta mutta sitäkin tiukempi tuomarointi, Taiga pääsi pian kotimatkalle eri 2. tuloksella.

 

Kun reissusta oli selvitty hädin tuskin niin johan koitti Helatorstai ja pakatiin jälleen perhematkalle, harvinaista herkkua niin harvoin miehet nykyään mukaan lähtee, mutta niin vieteltiin aurinkoinen mukava päivä Kangasniemellä ja käytiin jopa ulkona syömässä muuallakin kuin makkarakiskalla. Tällä kertaa emme saaneet edes perheriitaa teltan pystytyksestä (ei otettu sitä mukaan). Kehässä meillä oli vain Taiga, Viivinkin piti mennä mutta en sitä kehdannut kyytiin hakea. Taiga  selvisi mummokolmikosta voittajana paras narttu kehään, jossa sijoitus lopulta kolmas ja vsp-veteraanina kotimatkalle, Tuomarina oli Perttu Ståhlberg.

 

Seuraavat kehät onkin sitten Tuurissa, sitä ennen paimennellaan Tahvon kanssa taas lampaita ja nautitaan lomasta Hugon ja koirien kanssa, isännän puskiessa duunia. Hyvää toivonmukaan jo kesäistä kesäkuun alkua kaikille! 

ps. liitän kuvat arvosteluista kuvakansioon kunhan kerkeän, voi sitten arvailla itse mitä niissä lukee tai miten ne suomennetaan (Virosta saadut). 

Kisa päivitystä

 

Lestijärvellä tuomarina oli Hannu Talvi:

 

Viivi kerkesi vetää lähes kaljuksi jokunen tupsu kauluksessa ja pari peffassa enää villaa, mutta rohkenimme silti kehään tietäen että tuomarikin tietää että karvat on kesän korvalla katoava luonnonvara eikä kaikkein rankimmin siitä sakota.

 

U. Flinko Rimpivihvilä *Viivi* JUN EH 3.

"Musta merkein. Mittasuhteiltaan oikea. Hyvä luustoinen pää. Selässä pehmeyttä, muuten tiivis runko. Hyvä raajaluusto. Pohjavilla lähtenyt. Miellyttävä luonne. Kevyt liike." 

 

Pv. Whiskey *Taiga* VET ERI 1. SA pn 4. VET-ROP

"Musta merkein. Näyttävä narttu ja hyvin säilynyt. Vahvalinjainen pää. Hyvä selkälinja ja alalinja. Vahvat raajat. Kattava tuuhea turkki ja häntä. Esiintyy ja liikkuu mallikkaasti."

 

-BIS-VET kehässä Reino Korpelan syynissä pääsimme vielä jatkoon 8 parhaan joukkoon. 

 

Lestijärven näyttely oli todella miellyttävällä paikkaa kauniin järven rannalla, mukava siellä oli päivää vietellä. ja edistyksellisesti nuo arvostelutkin löytyy jalostustietokannasta, toinen näyttely meille jossa sähköisenä ja hyvin näytti toimivan ainakin meidän osalta. Kiitos seurasta, avusta ja seisk... eiku kuvista siis  Laura jälleen! Leveä
 hymy

 

Seuravat kisat on viikonpäästä Viron maalla sekä Keuruulla, joten kuulumisiin.

Tampere Nord 4.5 -19

 

Markku Mähönen:

 

Viivi (U.Flinko Rimpivihvilä)

JUN H

" Hieman kevyt rak. nuorinarttu, jolla kuitenkin hyvät ääriviivat. Hyvä pään profiili, joka saisi kauttaaltaan olla vahvempi. Hyvät korvat  ja niiden karvoitus. Hyvä kaula ja kaunis ylälinja. Melko hyvä hännänkiinnitys. Runko ja eturinta saisi jo nyt olla vahvempi, keskivahva raajaluustoja hyvät kulm. Ahtaat takaliikkeet, voisi kantaa häntänsä paremmin, hyvät sivuliikeet. Melko hyvä karvapeite, miellyttävä käytös."

 

-tuomari toivoi selkeästi valmista ja vahvaa koiraa...

 

Taiga (Pv Whiskey)

VET ERI 2 SA

"Oikea tyyppi, hyvät mittasuhteet ja ääriviivat, kaunis pään profiili, päässä hyvä sp. leima. Hyvä korvien karvoitus, kaunis kaula. Hyvä ylälinja ja oikea hännän kiinnitys. Hyvä eturinta ja runko, samoin kulm. Sopiva raajaluusto. suorat edestakaiset liikkeet. Hieman kapeutta takaa, sivulikkeessä hyvä rytmi, mutta taka-askel voisi työntää pidemmälle ikäkin huomioiden. Karva voisi olla karkeampi,miellyttävä käytös." 

 

Taiga tippui 5. pois pn kehästä ja pääsimme reippaasti kotimatkalle, kiitos matkaseurasta asianosaisille ja onnea Peikkovuoren huikeasta menestyksestä  BIS 1.-kasvattaja ja kasvatti RYP 1. Villi 

 

Seuraavan viikonlopun huilaamme ja uutta yritystä Lestijärven maakuntamatkailun tiimoilta 18.5.

Lammas-paimennus kausi on myös pyörähtänyt käyntiin, saas nähdä saammeko kasattua itsemme johkin kokeeseen (noin niin kuin ikinä) mutta ainakin harrastelemme {#smileys123.tonqueout}

 

ps. Kuvassa Taiga ja Taigan sisko Nappi (Pv Wanda) joka oli VSP-vet pn 2. 

Uusimmat kommentit

15.11 | 22:29

Rekku on komea & huippupoika! Tulitte hienosti toimeen kehässä ja sen ulkopuolella.

...
16.06 | 18:50

Kiitos Niko

...
16.06 | 09:28

Mukava tarina ja kiitos, kun Taiga auttoi kasvattajakehässä menestyksekkäästi! Komea kuva Vuotson Vonkaleesta :)

...
19.02 | 21:25

<3 niimpä!

...
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS