Kuulumisia

Moikka

 

Jos viimein kerkeäisi vähän päivitellä mitä kaikkea kerettykään tässä touhuta edellisten kuulumisien jälkeen. Meillähän oli tässä varsin vauhdikas kuukausi jonka aikana piipahdettiin niin Tartossa Virossa kuin Norjassakin, väliin mahtui Jyväskylän kisat ja saatiin myös terveystuloksia Kiitos Paulan ja Rekun. 

 

Tartto KV 2 - 3.11.-19

 

Harri Lehkonen / Victor Lobakin, Azerbaijan (samat tulokset molempina päivinä meillä) 

Tahvo (U.Trolli-Peikko)

VAL ERI SA PU4.

Helinä (U.Helinä-Peikko)

VAL ERI 3

Viivi (U.Flinko Rimpivihvilä)

NUO EH 1

-molempina päivinä esitin parin sekä kasvattaja ryhmän saaden KP:t ja sunnuntaina kasvattaja ryhmä ylsi BIS 4 sijalle, kiitos esitysavusta lauantaina Kristiina & Heidi! Tartossa oli yllättävän kovatasoiset kisat ja eipä ollut karvattomilla tytöillä mitään jakoja Tahvo sentään sijoille pääsi. Perheellä päästiin kuitenkin vähän reissuun niin mikäs sen kivempaa. 

 

Jyväskylä 

9.11.-19 NORD CRONANDER ÅKE

 

U.Vuotson Vonkale "Rekku"

AVO EH 3.

PV Whiskey "Taiga"

VET ERI 2.

 

10.11 KV TIINA TAULOS:

Rekku

AVO EH 1.

Taiga

VET ERI 1 VSP-VET 

 

-Paulalle kiitos kun tulit Rekun kanssa ja Tuulille kiitos Taigan kanssa edustamisesta, Tahvo & Taiga piipahtivat myös junnuhändleri kehissä edustamassa... Sijoituksia ei sadellut osaavista käsistä huolimatta. 

 

Norja Lillestrøm:

15.11  NORD /Norjan Voittaja (lapinkoiria 72+pennut) Arild Berget:

Tahvo VAL ERI

Helinä VAL ERI

Taiga VET ERI 4.

 

17.11 KV (lapinkoiria 68 + pennut) TUIRE OKKOLA:

 

Tahvo VAL ERI (pääsi 6 parhaan valio uroksen joukkoon) 

"5 years. corr size. g prop. enough bones. well bodied. ang in balance. well set tail. g head and expr. g coat text. moves close behind. well from side. well handled."

 

Helinä VAL ERI 3. SA, VARA-SERTI

"5 years. med size. g prop. enough bones. g body. open in elbows. well ang behind. ex coat text. well shaped head and nice expr. moves a little close behind. well from side. well handled."

 

Taiga VET ERI 2 SA, SERTI -> Norjan muotovalioksi 

"9 years. ex prop. g bones. well bodied. ang in balance. g head and expr. g topline and tailset. g coat text. moves a little close behind. well from side. handled well. congratulations to the owner for taking good care of the dog."

 

Heidin mainiot matkat ei pettäneet tälläkään kertaa, turisti reissulle läksin mutta niin vain uusi valio sieltä mukana kotiutui. Olihan se varsin vauhdikas ja vaiherikas reissu ja Norja näytti kivalle että voisi paremmalla ajalla käydä toistekin. Huikean iso kiitos Heideille!  

 

Rekku (U.Vuotson Vonkale) kävi terveystarkeissa 22.11 silmät terveet ja luustolausunnot putkahti 25.11 B/B lonkat ja 0/0 kyynäret, kiitos Paula kun käytit pojan tarkeissa ja onnea hyvistä tuloksista! 

 

Mukavaa joulun odotusta kaikille, Messari vielä kahlataan ja ysi vähän pidempi reissukin keretään vielä heittää tälle vuotta joten kuulumisiin! 

 

  

Seinäjoella...

 

Tuomarina Leni Finne: 

Rekku (U.Vuotson Vonkale)

Avoimessa luokassa: erittäinhyvä 3. sija. 

 

"Ok mittasuhteet. Sopiva luusto. Oikealinjainen uroksen pää. Riittävän tummat silmät. Hyvät korvat, aavistuksen lyhyt kaula. Niukahko eturinta. Oikeanmallinen rintakehä. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvät käpälät. Erinomainen karvanlaatu. Liikkuu lyhyin töpöttävin askelin. Hieman kapea takaa. " 

 

-Rekku klaaras kehän hienosti, askelpituus ei vain nyt riittänyt pidemmälle, tuomari ihmetteli että hyvällä rakenteella pitäisi pidempääkin askelta saada että mattoako jännittää vai mitä... Veikkaisin lihashuollon tarvetta ahkeralle lenkkeilijälle. Pian nähdäänkin Jyväskylässä katsotaan sitten mitä siellä tuomarit mieltä...  -kiitos Paula ja Rekku! 

 

Taiga (Pv Whiskey)

Veteraaneissa: eri 1. sa, vet-vsp  (5. paras narttu) 

 

" 9v Aavistuksen pitkärunkoinen. Sopiva luusto. Oikealinjainen nartun pää. Silmät voisivat olla tummemat. Hyvät korvat, kaula ja ylälinja. Sopiva eturinta ja rintakehä. Oikein kulmautuneet raajat. Oikea askelpituus." 

 

Kiitos Tuuli jälleen teitä on ilokatsella kehässä! Nartuissa ei muita veteraaneja ollutkaan ja uroksien Pv Mozart voitti veteraanit sekä koko rodun -onnea sinne ja kaikille menestyneille sekä onnittelut myös Peikkovuoreen vuoden kasvattaja kilpailun voitosta!

 

 

-Kiitos kaikille seurasta oli mukava päivä Seinäjoella, vaikka aamulla ei ollut edes sähköjä kotoa lähtiissä, onneksi myrsky ei kuitenkaan isompaa kuin risuja heitellyt tielle meidän eteen. Tosin liikenneonnettomuus paikallekin satuttiin matkalla mikä veti vähän vakavaksi, onneksi tilanne oli jo hoidossa ja toivottavasti ihmiset selvisivät pahemmilta vaurioilta. Seuraavana reissaammekin sitten Tarttoon perheen kanssa, toivottavasti siitä tulee edes mukava turisti reissu... 😎

 

Tässä kiva koirakirja "Matka koirien maailmaan: Nina Mäki-Kihniä" ja sisäsivuilta voi bongata kuvituksista tuttun pörrön (U.Muotkan Metka) Metkan -sain oman kappaleen ylläri lahjana kiitos Metkan isännälle Reimalle!

Tervehdys 

 

Viikko sitten jalkauduimme Kajaaniin erkkariin. Pakkasin perheen matkalle Sotkamon kautta kohti Kajaania ja pelottelin kepoa että se joutuu kehii. Siinä kun oli jo kaikenlaista pientä haastetta päästäänkö ja kannattaako kotoa edes poistua yksi oli se miten koko lauma saadaan edes kehiin. Olinhan mennyt ilmoittamaan Taigan lisäksi kehiin Tahvon, Helinän ja Viivin kasvatti tytön Saanan höykällä. Tavoitteena saada kaikille kasvattajaryhmään oikeuttavat tulokset. Kaikenlaista pientä haastetta oli vastassa, mutta kaikki ilmoitetut pääsi matkaan ja kehäänkin lopulta.

 

Viivin kehä oli tottakai heti aamulla ensimmäisenä yhdeksältä, siksi oli järkevää rantautua vähän lähemmäksi kuin ajella aamuyöllä. Edessä oli pitkä päivä, Taiga kun oli ihan viimeisiä koiria samassa kehässä. Viivin vuoroa odotellessa bongasin Tahvon tyttären, Keijukaisten Tellervo oli myös samassa kehässä. Lunalle toivottiin aikaa kehittyä ja pikku diettiä mikä ilmeisimmin vaikutti arvosanaan HYVÄ oli silti tulos ja aivan ihana on tyttönen kun pääsimme vähän tutustumaan juttusiin ja rapsuttelemisiin. Toivottavasti näemme jossain uudestaan. 😘Tuomarina toimi nartuilla Mari Lackman, mielestäni tiukka ja tarkka joten jännitti että miten meidän karvatomalle rimpulalle kävisi.

 

 Viivi

JUN EH:

”1,5 v. Tyypiltään erinomainen. Hieman matalaraajainen narttu. Hyvä pään sivuprofiili. Kallo saa leventyä. Kaunis kaula. Ylälinjassa pehmeyttä. Tasapainoiset kulmaukset ja sivuliikkeet, mutta edestä liikkeet vielä hieman löysät. Sirppikinner, joka saisi aueta liikkeessä paremmin. Lyhyt häntäruoto. Matalaraajaisuus vaikuttaa palkintosijaan.”

 

Matalaraajaiseksi ei Viiviä ole vielä kutsuttukaan mutta mieltä lämmitti kyllä erinomainen tyyppi, ja tavoitteeseen pääsy erittäinhyvä arvosana. Viivin kinnertä ihmeteltiin kehässä ja veikkaampa että sen loukkaaminen siellä liikkeessä näkyy vähän vieläkin. 

 

Seuraavana oli vuorossa U.Vieno-Peikko "Saana" vein tytsyn kokoomakehään mutta isoakin isompi avoimien ryhmä tuntui venyvän Tahvon kehän päälle joten onneksi Päiviltä löytyi händleri hihasta kun itse toipilaana vielä oli ja Mari hoiti hienosti Saanan kehätloppuun. 

 

 Saana

AVO EH

"Mittasuhteiltaan lähes oikea. Silmät saisivat olla tummemmat ja enemmän mantelinmuotoiset. Leveälle asettuneet korvat. Vahva runko. Ylälinjassa pehmeyttä. Olisi edukseen jäntevämmässä kunnossa. Niukat, tasapainoiset kulmaukset. Askelessa saisi olla enemmän ulottuvuutta ja tehoa. Hyvä häntä. Karvapeite tulossa. Hyvä luonne."

 

Emäntä varoittelikin että Saana on vähän lipsahtanut tuhdin puolle ja se näkyi arvostelussa. Toivottelemme Saanalle kepeämpiä askeleita seuraaviin haasteisiin, kunhan emäntäkin toipuu😘

 

Tahvon ja Helinän kehät oli päällekkäin, Vein Tahvon kokoomaan josta juoksin Hellun kokoomaan jonne olin jo nakittanut Irenen -Kiitos hänelle! Sitten pitikin nakittaa kepo hommiin ja itse pönötin Tahvon kanssa kehässä.

 

 

Helinä:

VAL EH:

 

 

"5v. Keskipituinen, nartulle sopivat mittasuhteet. Sangen hyvä pää. Hyvät korvat. Hyvä runko. Hieman pitkä lanneosa. Hyvin kulmautunut edestä, erittäin hyvin takaa. Hieman jyrkkä lantio ja avokaarinen häntä. Oikealaatuinen turkki, mutta ei tänään pohjavillassa. Liikkuu keskipitkällä askelella, hieman löysästi edestä. Rauhallinen käytös." 

 

-arvostelu oli aikas näköinen karvaton ja vähän pitkä... ihan hyvä! 😘

 

 

Tahvo:

VAL ERI

Silja Jokinen

 

"Keskikokoinen, erinomaista tyyppiä oleva, tasapainoinen uros. Hyvä sukupuolileima. Purenta OK. Erinomainen ilme. Kaunis ylälinja. Lyhyehkö, oikea-asentoinen häntä. Erinomainen karvapeite. Rodunomaiset liikkeet. Varma käytös."

 

Valio uroksia oli kuusitoista ja pääsimme vielä ekasta karsinnasta jatkoon, mutta sitten meidät käteltiin "hännän mitalla" ulos korkea tasoisesta joukosta. Olin varsin ylpeä että sain siellä niin hienojen koirien perässä vielä pötkiä Tahvon kanssa. 🤩

 

Kepo joutui Taigan kanssa kehään, päästyään Helinän kanssa sieltä ulos. Onneksi kepo osaa 😘 Minä kipitin sitten Tahvolta päästyä vetelemään loppu kehät ja meidän mummukka pönötti itsensä varsin korkealle (9:n joukosta) niin karvattomana kuin on.

 

Taiga

VET ERI 3.

 

"9 v. Hyvä pään sivuprofiili. Keskiruskeat pyöreähköt silmät. Hyvät korvat. Kauniit ylälinjan kaaret. Hyvin kulmautunut edestä, paremmin takaa. Oikeanlaatuinen karvapeite.Liikkuu hyvällä taka-askelella, mutta hieman kapeasti. Seistessä mallikas. Jouhitus ei saisi olla yhtään pidempää.

 

Helemat paukkui ku jaff... eiku Taiga tulloo, tuomari totesin että ne helmat roikkuu vähän liikaakin ja vaikka on vähän sanomista niin on se vaan kaunis seisoessaan. -no ohan se nätti tyttö 😘

 

Meidän kehät oli taputeltu, harmi että lapsikoira-kehä oli sitten juuri näiden päällekkäisten kehien aikaan, pikku kepokin kun olisi ollut jo menossa, kun leikki seuralainen osallistui. Onnea tälle nuorelle neitokaiselle joka taisi voittaa sen kisan! 🙂 Leikkiseura pelasti hyvin pitkälti näyttelypäivän ja hyvä mieli jäi ainakin pienemmälle kepolle, isompi saattaa väittää traumatisoituneen kehistä, mutta ei uskota sitä, nakitetaan vaan seuraaviin koitoksiin 😉 Tavoitteeseen oli päästy kaikki sai eh - erin -KIITOS! 

 

Muutama sananen sitten viikolta joka ei ihan niin putkeen mennytkään yhden yön vietin valvoen ja Saagan kanssa päivystyksessä. Maha oli raukka rukalla kipeä ja salapoliisityön jälkeen suolistosta löytyi hiekkaa, että eipä ihme että vähän kaihersi. Se miksi sitä siellä oli on vähän mysteeri, tosin takapihalta löytyi kivoja savimonttuja, joista oli kaiveltu juuria ehkä, olisiko sitä maatakin siinä maisteltu -liekkö hyvää??? -ruokaakin kyllä saavat ja puruherkkuja.  Närästys oireitakaan ei ollut näkynyt ja hiekkakin oli jo hyvin tulossa ulos. Pienellä lääkärin kaivelulla ja peräruiskeella sekä kotiin saaduilla läälleikkä Saaga on taas oma itsensä, onneksi ei tarvinnut isompaa operaatiota, kummasti muistui kyllä mieleen Saagan nuoruuden kotkotukset kun vähän kaikenlaista tuli maistelleeksi, jospa ei ota tavaksi uudestaa. 

 

Seuraavat koitokset onkin sitten Seinäjoella ja odotan jo kovasti että nähdään Rekun (U.Vuotson Vonkale)  & Paulan kanssa. Pakko vielä sanoa että harmittaa kovasti U. Pyry-Peikon ” Pyryn” puolesta, kun sen päälle oli hyökännyt iso irtokoira ja haavoja parantelevat, olihan kesällä myös Rekku kokenut vastaavan tapauksen, tosin Rekulla kävi parempi mäihä kun hampaat iski valjaisiin ja paksuun kaulukseen ei tarvinnut haava ruljanssia kärsiä mutta emäntä loukkasi itseään enempi. Pikaisia paranemisia Pyrylle!  Todella typerää antaa koirien vapaana riekkua yleisillä ulkoilu alueilla ”ei se koskaan ennen” ”ihan kiltti se on” on niitä kuuluisia viimeisiä sanoja, kun taas jotain ikävää tapahtuu!! Toivottavasti ei enää kukaan kasvattini eikä nyt kukaan muukaan joudu kenenkään hampaisiin ihmisten välinpitämättömyyttä. Hyvää ja parempaa loppusyksyä toivotellen, älkää antako talven yllättää! 🙂

 

(kuvassa Tahvo Lunan kanssa) 

Treffeiltä vauhdikkaita näpsyjä...

Uusimmat kommentit

04.08 | 22:25

Onpas komea Vonkale :) huippupoika!

...
15.11 | 22:29

Rekku on komea & huippupoika! Tulitte hienosti toimeen kehässä ja sen ulkopuolella.

...
16.06 | 18:50

Kiitos Niko

...
16.06 | 09:28

Mukava tarina ja kiitos, kun Taiga auttoi kasvattajakehässä menestyksekkäästi! Komea kuva Vuotson Vonkaleesta :)

...
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS