Kuulumisia

Helteinen tervehdys

 

Viimeviikonloppuna teimme piipahduksen Kalajoelle, sinne oli menossa Rekku joten pakkasin meiltä Taigan mukaan ja matkaseuraksi Lauran ja eikun menoksi. Kiitos kivasta päivästä Laura, Paula & Rekku sekä kaikki tutut juttukaverit kehän reunalta Sydän

 

Ajelemaan piti meiltä singota jo viideltä (sorry Laura Jkl:stä vähän aikasemmin) kun lapinkoirien kehä pyörähti jo yhdeksältä käyntiin, mitäpä sitä ei harrastuksen vuoksi tekisi Kuiskaus Tuomarina meillä oli Riitta Niemelä.

 

Rekku (U.Vuotson Vonkale)

AVO EH 1.

"Erittäinhyvän tyyppinen, kookas uros joka rungoltaan vielä kapealinjainen. Hyvä pään profiili, hieman kookkaat korvat. Turkin väriin sopiva silmien tummuus. Eturinta saa vielä täyttyä. Kohtalaisesti kulmautunut. Melko pysty ja suora olkavarsi. Hyväasentoinen häntä. Erinomainen karvanlaatu. Liikkuu hyvällä taka-askeleella. Etuliikkeet hieman kapeat ja ulkokierteiset. Koira joka vaatii aikaa. Avoin käytös." 

 

Taiga (Pv. Whiskey)

 

VET ERI 2

"Erinomaisessa kunnossa oleva, melko pitkärunkoinen veteraani narttu. Selkä voisi olla tiiviimpi. Kaunis nartunpää. Hyvä asentoiset korvat. Hyvä eturinta. Erinom. rungon tilavuus. Hyvä luuston vahvuus. Ranteissa pehmeyttä. Erinom. karvanlaatu. Liikkuu tasapainoisella ulottuvalla askeleella. Rauhallinen käytös."

 

Silmätarkastuspäivään päästiin Kuopioon Jari Ahon tarkastettavaksi Tahvon ja Aavan kanssa eli U. Unarin Unelma & Trolli-Peikko terveet silmät molemmilla! Hymyilevä 

 

Seuraavat koitokset on "kotikisat" Äänekoski tuossa ihan naapurissa ja iltapäivällä ei tarvitse ennen kukonlaulua nousta ja Pihtipudas sen jälkeen vähän kauempana, luvannut vain aika rankkaa hellettä että hiki tulee virtaamaan mutta koitetaan varustautua tarpeen mukaan. -Nautitaan nyt kuitenkin kun ei tarvitse palella! Leveä hymy

Hei vaan,

 

Taigan (Pv Whiskey) näyttely tuloksia  alkuun:

 

6.7 Tuusniemi rn Jaana Hartus:

VET ERI 1. SA PN3 VET-VSP

 

" Hyvässä kunnossa esiintyvä pitkälinjainen varsin vahva veteraani narttu. Oikea ryhti, hyvä asentoiset raajat. Täyteläinen hieman syvä rintakehä. Pehmeälinjainen varsin vahva pää. Pyöreähköt vaaleat silmät. Pitkä lanneosa, kevyet vapaat liikkeet, karvapeite voisi olla karkeampaa." 

 

13.7 Oulu NORD GÖRANSSON ARVID

VET ERI 1. SA PN4 VET-VSP

 

" Utmärkt helhet, med fint uttryck. Lite ljusa ögon. Bra öron. bra hals. Tillräcligt stark överlinje. bra kors. Rör sig med god stenläng, goda vinklar, aning vek mellanhand. mycket bra pälskvalitet." 

("erinomainen kokonaisuus, hieno ilme. Hieman vaaleat silmät. Hyvä kaula. Riittävän vahva ylälinja, hyvät ristiluut. Liikkuu hyvällä askelpituudella. hyvät kulmaukset. Hieman taipuvat  välikämmenet. Erittäin hyvä turkinlaatu." ) n. suunnilleen suomennos

 

14.7 Oulu KV Teuvo Kangas:

VET EH 3.

 

" Musta merkein, lähes keskikoinen, mittasuhteiltaan aavistuksen pitkä mutta jolla oikea piirteinen kevyt pää jolla ei oikein musta kirsu. Vankka runko, hyvät raajat. Oikea turkin laatu normaali liike ja luonne." 

 

Iso kiitos Tuuli Karjalainen & Peikkovuoren Team että Taiga pääsi mukaan Oulun kehiin. Sydän

 

Rekku (U. Vuotson Vonkale)  käväisi Lohtajalla jalostustarkastuksessa 12.7 tarkastajana toimi Saara Sampakoski:

 

HYVÄKSYTTY ulkomuodon ja luonteen osalta, ilman huomautuksia, yleisvauktelmaltaan ollen ERINOMAINEN Leveä hymyHyvä -hienoa Paula & Rekku!  (lisäilen jossain vaiheessa kun kerkeän koko arvostelun sivuilleni) 

 

Niinhän siinä sitten kävi että pentue haaveet haudattiin tältä erää luustokuvien myötä, ei jalkapuolesta pennusta  priimaa aikuista tullut, vaikka vauhdikas tyttönen tulikin eikä päällepäin mitään arvaisi...

 

Aava (U. Unarin Unelma) harmittavasti D/C -lonkat -kyynärät terveet: 0/0 , Reisiluut ovat vähän eripituiset ja lonkat kompensoi sitä. Aavalla oli syntyessään toinen jalka jäänyt kohdussa väärään asentoon ja jännättiin oikeneeko se siitä ja sillä meni noin  viikko kauemmin aikaa päästä jaloilleen ("uimari") mutta kun jalat viimein sai alleen vauhtia onkin sitten piisannut. Jalat ei ole viitteitä antaneet että niissä vikaa olisi vaan kuvat kertoo toista, riskit on rikkoon ja kipeytymiseen ajan kanssa ja tämä on huomioitava jatkossa. Onneksi vauhdikas tyttö on hyvässä lihaskunnossa.  Aavan testautin myös on DM:n osalta ja on DM-kantaja. (vanhempien perusteella pra ja pompen terve). 

 

Viikonlopulla treffaamme  Rekun Kalajoella Taigan kanssa joten kisakuulumisiin. Leveä hymy Saanan (U. Vieno-Peikon) perhettä treffasimme viime viikonlopulla -kiitos heille ja Kajaa perheen kera näemme toivonmukaan loppuviikosta, ja seuraavat treffit???

Moikka taas,

 

Tällä kertaan auton nokka suunnisti Kuopiota kohden ja Airakselassa vilkku vasuriin ja Kolomen kimppa näyttelyyn. Sinne oli sovittu tärskyt Päivin ja Saanan kanssa, meiltä mukana Helinä ja Taiga, koiria oli ilmoitettu 29, paikalla oli narttuja18 , tuomarina toimi Sakari Poti. Varsinaisestihan ei tullut kotiin viemisiä, mutta hyvät tulokset, kaikki kolme kiilasi viiden parhaan nartun joukkoon ja Saanalle muistoksi ruusukekin. Leveä hymy

 

Saana (U. Vieno-Peikko)

AVO ERI 2. SA, PN4 VARA-SERTI

" Musta vaalein merkein. Keskikokoinen. Oikeat mittasuhteet. Hieman kevyt kaunispiirteinen pää. Erinomainen runko + raajakorkeus. Hyvä turkki ja häntä. Pitkä, kevyt askel. Rauhallinen miellyttävä luonne."

 

-isosta luokasta hienosti kärkisijoille ja niin lähellä se sertikin taas oli, kiitos että tulitte ja onnea vielä! 

 

Helinä (U. Helinä-Peikko)

VAL ERI 1. SA (PN5)

" Musta vaalein merkein. Keskikokoinen. Oikeat mittasuhteet. Hieman kevyt kaunispiirteinen pää. Erinomainen runko & raajarakenne. Hyvä turkki & häntä. Pitkä, suora askel. Miellyttävä luonne." 

 

-Helinäkin onnistuttiin mitattaamaan 44cm korkeaksi, kuten koko meidän poppoo Leveä hymy Mittaaminen oli kyllä yllättävän haastavaa monen kohdalla, liekkö kertoo enempi siitä että rodussa jossa tyyppi kokoa tärkeämpi harvoin mittaillaan ja treenaaminenkin sen varalta on vähäistä.  Helinän luokassa kisasi kolme koiraa ja hienosti siskon perään sijoituttiin parasnarttu kehässä. Peikko sisarukset ei vuoteen olleet kehissä käyneet, täytyypä ottaa Hellusta mukaan useammin näytti tyttö tykkäävän ja esiintyi nätisti vanhalta muistilta ilman treenejä. 

 

 

Taiga (Pv Whiskey)

VET ERI 2. SA PN2

"Musta vaal. merkein. Keskikokoinen. Oikeat mittasuhteet. Hieman kevyt kaunispiirteinen pää. Erinomainen runko & raajarakenne. Hyvä turkki ja oikea asentoinen häntä. Vielä kevyt liike. Rauhallinen luonne."

 

Taiga porskutti tasaiseen tahtiinsa ja liihotti isännän händläyksessä parasnarttukehässä veljen tyttärien ohi. Pointsit kepolle hoitaa kumman vaan meidän Peikkovuoren händläyksen kunnialla CoolSydän

 

Tämän emännän lomat on nyt lusittu joten arki palaa haittamaan harrastuksia mutta on tuolla kalenterissa jo seuraavia koitoksia -ollaan kuulolla.

Ps. voitais suunnitella jotain treffipäivää, jos kehä treffit ketään isnpiroi niin äänekoski olisi tuossa lähellä meitä ja ajankohta 27.7 ja halvempi ilmo 23.6asti ja kallis 30.6 asti! Teema treffejä voi myös ehdotella, kiinnostaisiko esimerkiksi käydä lampaita ihmettelemässä tai jälkeä tehdä tai jotain muuta harrastetta tai ihan vaan kuhan hengaillaan treffit sellaiset pidän kyllä kesällä taas ja viestittelen erikanavia siitä sitten. Yksimahdollisuushan olisi treffata  etelämpänä, missä asustelee suurinosa Ukkolapikkaista?! Pistäkääs mulle viestiä jos halukkuutta/ ideoita löytyy. 

 

 

Hei,

 

9.7 oli Tuurissa Miljoonakoira -näyttely. Meiltä mukaan lähti Taiga (PV Whiskey) ja kasvatti poika Rekku (U.Vuotson Vonkale) tuli emäntänsä kanssa meidän seuraksi. Tuomarina toimi Anneli Pukkila.

 

Rekku:

AVO ERI 3. 

" Vahva kookas uros jolla hyvät mittasuhteet. Oikea pään malli, hieman kookkaat korvat. Niukasti kulmautunut, sekä edestä että takaa. Hieman jyrkkä lantio. Etuosa vielä kapea. Saisi liikkua paremmalla takapotkulla. Karva ei parhainmillaa tänään, mutta laatu oikea, miellyttävä käytös." 

 

Taiga:

VET ERI 1. SA, PN2. vet-VSP 

"9 vuotias hyvässä kunnossa esitetty mittasuhteiltaan hieman pitkä narttu jolle toivoisin lyhyemmän lanneosan. Oikeailmeinen pää. Sopiva runko ja raajaluusto. Hieman pehmeä ylälinja, melkohyvä hännänkiinnitys. Tasapainoisesti kulmautunut. Saisi liikkua hieman paremmalla draivilla sivulta. Hyvä karvapeite, miellyttävä käytös."

 

-Kiitos Tuuli jälleen Taigan kanssa edustamisesta!Sydän Iso kiitos myös Paulalle että tulitte Rekun kassa. Rekku vain komistuu koko ajan ja ihana sen kanssa mennä kun ei se välitä provoavista murraavista uroksistakaan yhtään. Rakkaus Aava on menossa terveys tarkkeihin kesä-heinäkuun aikaan, myös Rekulle on tarkit suunitteilla. 

Mukavaa kesää! 

 

 

 

Hei taas...

 

Võrussa Virossa tuli käytyä kaikkien rotujen kansallisessa näyttelyssä kesälomani kunniaksi.  Vaikka meillä oli matkassa karvaton kakkosketju niin tuliaisiakin saatiin kotiin viemisiksi, vaikkei odotuksia juuri ollut, lapikkaita kehissä oli yhteensä 6kpl. Kehät oli idyllisessä pikkukylässä maaseudulla, Tartosta vielä reilusti eteläänpäin. Mökkeilimme siellä maaseudulla peltojen keskellä viikonlopun, google mapsi ei meinannut ihan helpolla mökille löytää mutta muuten meni mainiosti, mitä nyt tullen mennen satoi vettä kuin... Perillä saimme kyllä nauttia jopa hetkitäin auringostakin ja näyttelyssäkään ei tihkusadetta pahempaa. Kiitos vielä äidille loppu lauman  hoidosta että pääsimme matkalle. Sydän

 

Isäntä pienestä kitinästä huolimatta meni  Sisun (PvWinter War)  kanssa kehään ja  kuin vanhat tekijät "veteraanit" veti kehän ja vet-sertiä rikkaampana ulos. Tuomarina Pero Bozhinovski, Macedoniasta ja arvostelut oli ehkä vähän hassuja. Viivi (U.Flinko Rimpivihvilä) karvaton rimpula sai sileän ERI:n sekin oli jo huikeesti parempikuin mitä odotettiin, luokka kakkonen oli sijoitus. Aava (U.Unarin Unelma) porhalsi parasnarttukisaan sa:n kera ja joukon hännillä pönöttäessä uskoin sen olevan kyllä sijoituksemme, mutta niin vain me sieltä ekaksi kipitettiin  ja VSP:nä kera sertin lähdettiin. Vähän oli voittaja olo kun ei ihan uskottu että päästäisiin valiohakemusta rustaamaan, mutta siellä ne nyt on kaksin kappalein vahvistettunakin jo kunhan kerkee suomenkin tietokantaan. Villi

 

Toisen päivän kisoihin lähdettiinkin sitten löysin rantein ja eipä siitä paljoa kyllä jäänytkään käteen. Sisulle EH 1. Viiville EH 2. ja Aava ERI 1 SA PN2 (sertin ois saanut, mitä ei tarvinnut). George Schogol, Georgiasta oli tuomarina.  Samaisena sunnuntaina kisaamassa oli myös Taiga (Pv Whiskey) kiitos ystäväni Laura & Tuuli jotka tämän mahdollistitte. Keuruun ryhmänäyttelyssä oli tuomarina Hannu Talvi, osanottajia vain kymmenkunta mutta sitäkin tiukempi tuomarointi, Taiga pääsi pian kotimatkalle eri 2. tuloksella.

 

Kun reissusta oli selvitty hädin tuskin niin johan koitti Helatorstai ja pakatiin jälleen perhematkalle, harvinaista herkkua niin harvoin miehet nykyään mukaan lähtee, mutta niin vieteltiin aurinkoinen mukava päivä Kangasniemellä ja käytiin jopa ulkona syömässä muuallakin kuin makkarakiskalla. Tällä kertaa emme saaneet edes perheriitaa teltan pystytyksestä (ei otettu sitä mukaan). Kehässä meillä oli vain Taiga, Viivinkin piti mennä mutta en sitä kehdannut kyytiin hakea. Taiga  selvisi mummokolmikosta voittajana paras narttu kehään, jossa sijoitus lopulta kolmas ja vsp-veteraanina kotimatkalle, Tuomarina oli Perttu Ståhlberg.

 

Seuraavat kehät onkin sitten Tuurissa, sitä ennen paimennellaan Tahvon kanssa taas lampaita ja nautitaan lomasta Hugon ja koirien kanssa, isännän puskiessa duunia. Hyvää toivonmukaan jo kesäistä kesäkuun alkua kaikille! 

ps. liitän kuvat arvosteluista kuvakansioon kunhan kerkeän, voi sitten arvailla itse mitä niissä lukee tai miten ne suomennetaan (Virosta saadut). 

Uusimmat kommentit

04.08 | 22:25

Onpas komea Vonkale :) huippupoika!

...
15.11 | 22:29

Rekku on komea & huippupoika! Tulitte hienosti toimeen kehässä ja sen ulkopuolella.

...
16.06 | 18:50

Kiitos Niko

...
16.06 | 09:28

Mukava tarina ja kiitos, kun Taiga auttoi kasvattajakehässä menestyksekkäästi! Komea kuva Vuotson Vonkaleesta :)

...
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS