Kuulumisia

Heipsan...

Keskikesän terkkuja  kaikille!

 

Tosin missä se kesä on kun kesää ei vaan näy... Meille kuuluu hyvää ainakin toistaiseksi, näillä tuureilla parempi pitää suunsa kiinni eikä kehuskella millään. Mutta iloisia kuulumisia sekä näyttely että terveystulos saralta saatiin. Niistä kohta lisää, sitä ennen haluan pari valittua sanaa lausua Kiinan tulevasta Yulin-festivaalista. Eihän siinä mitään jos jossain kulttuurissa syödään koiria, syödään täälläkin jonkun pyhiä lehmiä ja jonkun hyljeksimiä sikoja saati ettei porojenkaan syöntiä hyväksytä ihan tuossa ei niin kaukanakaan, mutta minkä tahansa eläimen hengiltä rääkkääminen ja kiduttaminen on syvästi paheksuttavaa toimintaa.

 

Kiinassa tämä on vuotuinen kansanjuhla jolloin useinmiten varastetaan syötäväksi lemmikkijä ja kidutetaan hengiltä kymmeniä tuhansia eläimiä -kissoja ja koiria. Kiduttamisen idea oli ilmeisesti parantaa makua tai jotain yhtä viisasta, mutta sen parempi mitä enempi eläin on kärsinyt kuollessaan idea saa vain kyyneleet silmiin ja raivon partaalle... Itkevä Nyt sitten oli päätetty että Kiina saa koirien maailman voittaja näyttelyn järjestettäväkseen 2019 joten olisi oiva tilaisuus kansainvälisesti vastustaa eläinten kidutusta maassa. Itse olen allekirjoittanut mm. alla olevan vetoomuksen:

 

 https://www.change.org/p/f%C3%A9d%C3%A9ration-cynologique-internationale-revoke-fci-decision-to-host-wds-2019-in-china-not-yet-ready?just_created=true

 

No jospa sitten niihin iloisempiin uutisiin...

Käväisimme juhannusta ennen parissa näyttelyssä ja Saaga, Tahvon ja Helinän kanssa silmätarkastuksissa. 13.6 oli Lapinlahden ryhmänäyttely jonne pakkauduin seuraneidiksi Ukon kanssa, Peikkovuoren komealle blondille ja Tuulille. Paikallehan oli päästävä kun  Kuhmosta paikalle matkusti Saana (U. Vieno-Peikko) ja tytsyllä oli edessä elämänsä toinen näyttely ja Tuuli ystäväiseni oli luvannut tämän esittää. 

 

No ennen kuin päästiit tyttösen kanssa jännityksestä tulikin huikean hieno ylläri uros-kehistä kyllähän minä tiesin että Hannu Talvi on blondeista tykännyt mutta että meidän pikkublondista niin paljon että oli paras uros Villi "jos olisi vahvempi vielä olisikin kuulemma täydellinen" ja "paremmassa näyttelykunnossa" vei vielä rodunkin paraan tittelin niistä skapoista. -heh ehkä Hannu ei jaksa kattella meitä enää ja sillä antanu meidän blondeille sertit {#smileys123.tonqueout} mutta emäntä on niiiiin ylpeä jokatapauksessa. 

No sitten niihin tyttösiin sieltähän tupsahti jo kovasti toiveissa ollut eri ja sa:kin hienosti nuorten narttujen 2. ja järjestys säilyi loppuun asti sama nuoret voittanut pörrötyttö oli vsp ja Saana upeasti narttujen 2. ja kotiin viemisiksi vara-serti ruusuke Leveä hymy -Huisin hienoa hyvä Saana, Saanan perhe ja händläyksestä kiitos Tuulille.

 

Samaan aikaan toisaalla isäntä sääti kolmen koiran kanssa silmä tarkissa "mitä näiltä piti tarkata, oliko tätä tarkattu aikasemmin, mihin tähän lappuun mahtuu muka väri" -arvasin kyllä mutta minkäs teet kun sattui päälekäin, joka tapauksessa viesti että kaikkilla terveet silmät oli huojentavaa, jotenkin sitä vaan jännittää aina ja varsinkin nyt omien kasvattien kohdalla varsinkin kun yksi niistä on sokea. Tuomas Kärkkäinen tarkisti silmät ja kehui kakaroilla olevan vielä harvinaisen tumma pigmentti silmissä mikä kuulemma hyvä asia.

Vink vink*  Silmänisku kaikille sisarusten omistajille ja muillekin virallisia silmätarkastuksia voipi bongailla varsinkin joukkotarkastus paikkoja (yleensä halvempia) että saataisiin suvusta hyödyllistä tietoa useampaankin osoitteeseen. Jeesiä ja lisätietojen puitteissa viestiä vain minulle autan mielelläni. Luustokuvilla ei ole kiirusta sitten vasta vuoden päästä kannattaa niitä miettiä Peikkojen osalta. 

 

14.6 olikin sitten vuotuinen Tuurin näyttely jossa tullut piipahdeltua jo aikas perinteisesti. Tahvo ja Helinä mammansa Saagan kanssa kehissä tuomarina Eva Ekstam, sää oli raikas onneksi me kerkisimme sateen alta shoppailemaan ja kotiin vain telttamme jäi ystävien iloksi loppukehiä odottelmaan. Helinä junnu narttujen 2. erinomainen ja sa:n arvoinen Hymyilevä taas parani arvosana neidillä, kyllä siitä vaan hieno tyttö tulee... Tahvo oli junnu poikien 3. myöskin erinomainen ja sa:n arvoinen komiassa seurassa hyvä tulos, parasuroskehässä juuri viidenneksi jäi... Saaga oli erinomainen valioiden 2.

 

Juhannusta vieteltiin rauhaisasti tai kuinka rauhallinen se nyt kahdeksan koiran kanssa voi olla. Helinällä ja Einolla ainakin oli kyllä yhdessä enempi kuin hauskaa, loistavasti meni heiltä leikit yksiin, kun muut hyyty nämä jaksoi painaa. Parissa mätsärissäkin piipahdettiin juhannus viikolla. Tahvo Juha Kareksen kehässä isojen koirien punaisten 2. -pokaali kotiin ja Helinä toisena päivänä puolivallottamana esiintyjänä sinisen nauhan kanssa kotiin... -seuraaviin haasteisiin onkin sitten vielä aikaa, katsellaan mitä siinä välisssä keksitään.

 

-Iloisia kesäpäiviä kaikille! Leveä hymy

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

19.03 | 17:03

Hei Ritva! Teet sukututkimusta, vai mitä? Minulla on kysymys sinulle. ovat yrittäneet lähettää sähköposteja, mutta se vain tulee takaisin (ehkä laatikko on täynnä?) Olisin hyvin kiitollinen, jos voisitte ottaa minuun yhteyttä minun email, frank.arlebrant@

...
04.08 | 22:25

Onpas komea Vonkale :) huippupoika!

...
15.11 | 22:29

Rekku on komea & huippupoika! Tulitte hienosti toimeen kehässä ja sen ulkopuolella.

...
16.06 | 18:50

Kiitos Niko

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS