Kuulumisia

Marraskuun tiimellystä...

Hei vaan kaikille koitan saada tässä kädet sen verta vapaiksi että muutaman rivin raapusta kuulumisia. Oikeastaan tässä on ollut mielessä kirjoitella vaikka mitä mutta pikkumies mukavasti vienyt ajan ja kädet pois näppikseltä.

 

Osallistuimme tässä taannoin testiryhmään uusista maistuvista makupaloista, Purinan villisika nugetit kyllä upposi esimerkillisesti kaikkien nassuihin. Siitä sopivasti voikin jatkaa  että laumaa ei kannata jättää odottamaan ilta ruokaa sisälle päästen keittiöön ja painua itse saunaan sillä osaahan nuo kiivetä. Muistutus tästä saatiin viikonloppuna kun kipusi kapusit nappas leivät naamaansa ja vimoselle pöljälle jäi mocca suukko jonka hotkas ennen kuin kerittiin väliin. Koomisintahan asiassa oli että itseteosta kiinni jäänyt oli Ukko -nirsoista nirsoin! Onni onnettomuudessa että rytäkässä tipahti lasi jonka kolinaan havahduimme eikä onneksi kukaan kerinnyt  lasinsiruihin tassujaan rikkoa, Ukkokin suola pallero oksetettuna joutui jo syödystä saaliistaan luopumaan. -ahneella kakk*** loppu {#smileys123.tonqueout}

 

No siitäpä sitten itse asiaan harrasteluun, vuotuiset "koti"kisat eli Jyväskylän kansainväliset kaikkienrotujen koirnäyttelythän ne nyt päätti meidän kisailu vuoden. (tai ainakin melkein Silmänisku) Tänä vuonna ne olivat kaksipäiväiset rytistykset eli molempina päivinä kisat ja voi sitä parjauksen määrää kun ihan ennätys määrä koiria osallistuikin skapoihin. Liekkö olis pitänyt näyttely perua kun ilmot. perillä vai mikä olisi kelvannut valittajille kun oli ahdasta parkit hukassa jonoja jnee.. Järjestäjien hyvästä yrityksestä huolimatta moni ei ollut varautunut eikä ajoissa paikalla. Olihan se melkoinen ryysis ei sillä pahempaakin kyllä koettu ja jos parjaajat vertaa ettei ole pikkumessariksi niin pitäisikö itse sillon varautua messareiden tavoin. No meillä ei suurempia ongelmia ajoissa paikalla ja ohjattuna parkkiin. Kehään pujottelu ahtaan kulkureitin vierestä oli tosin vähän haasteellista välillä. 

 

No asiaan nyt viimein, meiltä oli matkassa nuoret Tahvo ja Helinä sekä Ukko joka korkkasi veteraani luokan, tuomarina Markku Kipinä. Tahvolle eri 4. luokassaan Helluselle eh 4. luokassaan -ilahduin molempien luokka sijoituksesta ja kiitos Tuulille joka pelasti myös kepon pikkunälältä joka kuulosti jo kyllä isolta nälältä, vieden Helinän yksilö arvosteluun. Meni niin hienosti että bookkasin valmiiksi jo seuraavalle päivällekin. Noh sitten meidän veteraani ainoana luokassaan oli  ja sieltä putkahti ERI ja SA voi että mammaa hymyilytti Leveä hymy pääsimme kisaamaan rodunparaan veteraanin tittelistä nuorten mummoa vastaan (Sisun& Taigan emä) ja Vappuhan nyt toki sai ansaitun voiton onnea hälle,  me iloittiin kovasti VSP:stä ruusukke ja pokaalikin saatiin siinä oli tavoitetta ja se saavutettiin! Hymyilevä

 

Sunnuntai kisapäivä lähettiin uudella tohinalla nyt sai sentäs nukkua pidempään ja ruuhkakin oli muka pienempi ja taisi se joiltain osin ollakin. Tuomarina Kari Järvinen ja junnu urosten pyörähtäessä jo hieman jäi ihmetyttämään miksi toinen junnu HYL (hylkäyksen sai) mutta urokset jatkui suhkot  normisti tiukalla seulalla kuitenkin. Tahvo nuorten 4. tällä kertaa EH:la Ukko ei ollut mukana ja valio uroksillakin piti kovin tiukkaa linjaa -ei SA:ta jaellut vain kaksi koiraa kelpuutti. No sitten alkoi totuus valjeta kun narttu kehä pyörähti käyntiin, pienille junnuille HYL:ky joillekin H ja kun nuoriin osui myös pienempiä ja hylsyä tupsahti oli aika saletti että sitäpä meillekin ja niimpä se sieltä napsahti myös Helluselle. Osa sai T (tyydyttäviä) ja edellispäivän rodun paraskin koira valio H:n eikä kukaan nartuista sen parempaa. Silmänisku 

 

Ihmiset epäuskoisina ihmetteli "mitä oikein tapahtui?" Hölmistys oli suuri kun selvisi että kaikki nartut olivat Järvisen mukaan liian pitkiä ja matalia ja pienimmät/ matalimmat eivät tulleet tunnistetuksi rotuiseseen runkonsa takia, jopa narttu joka oli samalta tuomarilta saanut sertin aikaisemmin  oikeilla mittasuihteilla oli nyt pitkä ja matala. Ihan ei taidettu olla samaa mieltä kehän reunoilla! Määritelmän "hieman korkeuttaan pidempiä" on kuulemma vain "todella hieman" ja "rotu pilattu "suorastaan. -noh eihän niistä HYL(kyä) voi jakaa noin niinkuin periaatteessa ja jos roduksi ei tunnista se vaatisi jatkotoimenpiteitä asian selvittämistä ja jopa rodusta poiston. Tästä ei kuitenkaan ollut kyse vaan tuomarin ihan omasta show:sta. Noh tulipahan tuokin nähtyä eipä voinut kun nauraa tasapuolisestihan samalla linjalla tuo jakeli tuomioita. Tästähän me maksetaan! ihan varmasti ei toiste!!!

Helinä:
Kari Järvinen NUO HYL:
 "liian lyhytraajainen narttu. hyvä pää. liian pitkärunkoinen ja lyhyt raajainen eikä ole tyypillinen rotunsa edustaja rungoltaa. hyvä turkki, mutta se ei anna muutoin tarpeeksi hyvää kuvaa tullakseen palkituksi näyttelyssä"
 
 
Markku Kipinä NUO EH 4.
"vankka runkoinen, riittävä luustoinen, vaivattomalla askeleella liikkuva narttu. Voimakkaammin kulmautunut takaa. Hyvä kallo ja korvat. Hyvä purenta. Niukassa turkissa. Liikkuu riittävällä sivuaskeleella, hieman kapea takaa. Saisi kantaa häntäänsä paremmin.
 
Tahvo:
Kari Järvinen NUO EH 4.
"jäykin askelin liikkuva hieman lyhytraajainen uros. hyvä päänmalli. hyvä kaula. oikein kannettu häntä. Riittävä runko, kokoon sopiva luusto. voisi olla paremmin kulmautunut edestä ja takaa. hyvä turkki."
 
Markku Kipinä NUO ERI 4.
"hieman lanneosaltaan pitkä uros, Hyvä pään muoto ja ilme. suurehkot korvat, tummat silmät. täyteläinen kuono ja hyvä häntä. Hyvä kaula. Liikkuu vaivattomalla askeleella. Miellyttävä luonne."
 
 
 
Ukko
Markku Kipinä VET ERI 1. SA VSP VET
"Ryhdikäs, tasapainoisesti rakentunut veteraani. Jolla erinomainen ylälinja ja hyvä häntä. Riittävä kallo, hyvä kallo (kävi tässä välissä kokeilemassa päätä) ,silmät ja purenta. Miellyttävä luonne. Liikkuu hyvällä vaivattomalla askeleella." 
 
 
Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia pettymyksiä vai miten se meni. Onneksi sitä tietää miten nätit ja rodunomaiset mussut omistaa sanoipa kuka hyvänsä niistä mitä hyvänsä. Kiva oli nähdä taas koira kamuja ja koirakamuja. Katsellaan niitä treffejä jos päästäistiin porukalla jotain touhuilemaan taas. Vau
 
 
Tänään on ollut vähän haikea päivä ja kynttilän olen sytyttänyt enkeli koirapoika Sulolle Sydän

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

19.03 | 17:03

Hei Ritva! Teet sukututkimusta, vai mitä? Minulla on kysymys sinulle. ovat yrittäneet lähettää sähköposteja, mutta se vain tulee takaisin (ehkä laatikko on täynnä?) Olisin hyvin kiitollinen, jos voisitte ottaa minuun yhteyttä minun email, frank.arlebrant@

...
04.08 | 22:25

Onpas komea Vonkale :) huippupoika!

...
15.11 | 22:29

Rekku on komea & huippupoika! Tulitte hienosti toimeen kehässä ja sen ulkopuolella.

...
16.06 | 18:50

Kiitos Niko

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS