Kuulumisia

U.Unarin Unelma

 

Aava käväisi Parkanon ryhmiksessä Leni Finnen arvosteltavana, Leni totesi alkutöikseen että "karvat sitten jätit kotiin" noo niillä mentiin mitä oli. Meidän typykät kyllä teki vuoden vaihteen juoksuilleen kaikki sellaiset sulkasadot että liekkö tienneet etä kovin lauha kelit jatkuu...

 

VAL ERI 3.

" Oikeat mittasuhteet, hieman kevyt luusto. Hieman pitkä kuono-osa joka saisi olla silmien alta täyteläisempi. Kovin kevyt alaleuka. Hieman pyöreät silmät. Hyvät korvat, kaula ja ylälinja. Riittävä eturinta. Oikean mallinen rintakehä. Tasapainoiset kulmaukset. Tänään varsin niukka karvapeite. Liikkuu hieman jäykästi ja ahtaasti takaa. Ulkonevat kyynärpäät."

 

-tällä vikalistalla herui kuitenkin eriomainen arvosana, että huonomminkin voisi mennä 😎

Hei,

 

Näyttelyvuosi on polkaistu käyntiin missäpä muuallakaan kuin Kuopiossa jalostuspäivien näyttelyssä. Kylmähän siellä oli kuten aina ja mukaan sain seuraksi Lauran -Kiitos! Koiria en muita ilmoittanut kuin Taigan joka oli narttukehän viimeinen koira. Lappalaisia kehiin oli ilmoitettu 103 kpl ne oli jaettu kahdelle tuomarille, urokset arvosteli Marjatta Pylvänäinen-Suorsa joka valitsi myös ROP-veteraanin, narttukehän tuomaroi Esa Ruotsalainen

 

" Kaunis veteraani jolla hyvätmittasuhteet. Hyvä pään malli, vähän pyöreät ja vaaleat silmät. Oikea rintakehän muoto, hivenen pitkä lanneosa. Erinomainen luusto ja kulmaukset. Liikkuu edelleen hyvällä askelpituudella. Reipas esiintyjä. Hyvä karvanlaatu. "

 

Niinhän siinä sitten kävi että vastoin odotuksia ekana rivissä sitä seisottiin ja rop-kehä odotti, totesin että no sitten päästään kyllä kotimatkalle mutta toisin kävi. Eipä auttanut muu kuin jäädä bis-kehää odottelmaan hölmistyeenä rop-ruusuke kädessä ja kyllähän me paleltiin loppuun asti eikä suotta. Niin vain sieltä meille tupsahti BIS-vet 3. sijoitus -aivan huikeaa!!! 🤩-eipä tuommoisesta osannut haaveilla villeimmissä kuvitelmissakaan. BIS-vet tuomarina meillä oli Matti Palojärvi. 

 

Tästä se on hyvä jatkaa -alamäki on taattu! 🤪 Mukavia talvipäiviä (meillä taas vaihteeksi on talvi) Palataan asioihin Parkanon kehien jälkeen. 

 

Hyvää uutta vuotta kaikille! 

 

Tämä on se hetki kun niputetaan mitä toikaan edellinen vuosi ja suunnataan katseet kohti tulevaa. Äkkiseltään vuotta muistellessa tuntuu että varsin alavireinen oli hyvästä alusta huolimatta, kaikenlaista sattui tai varjosti elämää. Yhteistä aikaa perheellekin oli turhan vähän ja moni juttu jäi puolitiehen. Tarkemmin kun miettii piti vuosi sisällään myös jotain onnistumisia ja useampia hauskoja reissuja kera ystävien. Jatketaan niitä ensi vuonnakin! 

 

Viivi:

Viivin vuosi alkoi kivasti 2 x vsp-pentu ja sen jälkeen ei ole kunnon turkkia nähtykään ja keskenkasvuinen rimpula ei ole kehissä loistanut tuloksia löytyy H:sta Eri:n 

 

Aava:

Aava ei paljoa kehissä pyörinyt mutta reissut Liettuaan ja Viroon toivat kaksi uutta tittelia LT mva & EEmva sekä CACIB:n. Luustokuvat taas veivät mielen matalaksi mutta jospa noilla pärjätään, terveet kyynärät ja silmät kuitenkin.

 

Saaga:

Saaga ei piipahtanut kuin Liettuassa alkuvuodesta saaden yhden luokka sertin ja vara-cacibin, veteraani kehiä voisi jossain vaiheessa kokeilla kunhan turkki ja tähdet kohillaan.  

 

Tahvo:

Tahvo nappasi alkuvuoden Liettuasta 2x ROP ja CACIB, loppuvuonna muutaman ERI:n  -eipä selvitty vielä esikokeeseen paimennuksessakaan mutta jatketaan harjoituksia jos vaikka tänä vuonna tohditaan yrittää, nyt on treenattu myös Mirvan koutsaamana.

 

Helinä: myös Hellu vietteli rauhallista vuotta, parit ERI:t ja EH:t , Norjasta tuttuun tapaan vara-SERTI linjaa ja Liettuasta vara-CACIB -se sentään vahvistuu oikeaksi aikanaan 🤩

 

Sisu: Sisu reissasi sekä Viroon että Liettuaan ja nappasi molemmista lopulta veteraani tittelit kotiin eli EE Vmva ja LT Vmva 

 

Taiga: jos muut veti lonkkaa niin Taiga ei, tämä vetreä veteraani porskutti 10 x vet VSP:ksi, 3 x vet ROP:ksi ja kerran BIS VET 1. Taiga sijoittui 12 kertaa parasnarttu kisoissa ollen kerran VSP kera NORD-sertin, yksi uusi tittelikin saavutettiin: Norjan muotovalio 🤩

 

Kiitos näyttelyvuodesta niin rakkaille matkaseuroille kuin händlereillekin sekä kaikille keitä saanut tavata vuoden varrella ja aikaa vietellä tämän hullun harrastuksen parissa. Erityis maininta Heidin tittelimatkoille ja Tuulille joka edusti Taigan kanssa niin monet kehät ❤

 

Kasvattien kuulumisista päälimmäisenä muistuu mieleen Rekun jalostustarkastus & terveys tarkit -kiitos Paula ❤ -hienosti poika myös kehissä pyörinyt 😘

 

Saana (U.Vieno-Peikko) nappasi Vara-sertin Kuopion näyttely treffeiltä. 

 

Metka (U.Muotkan Metka) pääsi kuvittamaan koira kirjaa: Nina Mäki-Kihniä "Matkakoirien maailmaan" ja kävi meitä myös moikkaamassa kesällä.

 

Viivin sisaruksien kanssa saatiin pienimuotoiset treffit aikaiseksi ja Kajaa sekä Hukkaa onnistuttiin treffaamaan, samoin myös tavattiin paria Tahvon lasta.

 

 

Kiitos kaikista kuulumisista ja kuvista mitä saatu vuoden varrella!  Toivottavasti tänä vuonna saataisiin kunnon treffipäivä aikaiseksi! 

 

Toivon kaikille tulevaan ennen kaikkea terveyttä ja onnellista vuotta ilman pahempia sattumuksia, otetaan aikaa ja nautitaan siitä mitä meillä on vaikka se olisi kuinka pieni asia/ hetki. 

 

Heippa,

 

Nyt ne on vikatkin kisat tälle vuotta käyty, eikä yhtään sen lähempänä kuin Vilnassa Liettuassa. Siellä oli tarjolla 3 x Kv eli kansainväliset näyttelyt, mukaan matka seuraksi saatiin Niina kera kleini/mitteli osaston ja meikämannen lastaus taidot pääsi tosi koetukseen, niin vain ryskyyn upposi 6 koiraa ja 4 ihmistä, voisin kehua ammatti taidoksi ellei joku  paremmin tietäisi 🤪 Meiltä mukaan lähti Sisu ja arpa onni ei nyt oikeastaan suosinut kun tytöt Viivi ja Helinä pääsi Sisun seuraksi, sillä Viivi kerkesi tiputella loputki kesältä hieman kasvaneet karvansa ja juoksutkin vielä veteli viimeisiään ja Helinä vasta aloitteli tiputellen villaa, joten mukana karvaton ja lähes karvaton tytteli. 

 

Kauas on pitkä matka vai miten se oli, varsinkin kun myrskyä merelle oli luvassa, onneksi se kuitenkin kerkesi aamuksi jo laantua, kun me merille päästiin. Keikkuihan se kivasti mutta ei sentään pahasti. Aamulla aurinkoinen baltia oli vastassa kun rantaannuimme ja matka taittui mukavasti kohti Vilnaa. Majoitus paikka oli varsin viihtyisä vanhankaupungin kupeessa ja hyvien unien jälkeen pääsimme eka kisa päivään. 

 

LITEXPO CUP’ 2019“  Alessandro Zeppi (Italia)

 

Viivi nuo EH 1. 

Helinä val ERI 2. Vara.Cacib (vahvistuu cacibiksi) 

Sisu vet  ERI 1. vet-serti (vsp-vet) 

(kirjallisia arvosteluja ei saatu)

 

VILNIUS WINTER’ 2019 Loreta Tamasevicienè ( Liettua)

Viivi nuo  EH 1.

Helinä val ERI 2.

Sisu ERI vet  1. vet -serti (vsp vet) -> liettuan vetetaani valioksi

 

CHRISTMAS CUP’ 2019 Anna Albrigo (Italia)

 

Viivi nuo ERI 1 (ei sertiä kirjoittiutti lomakkeeseen syyksi  "pihtikintut" takana)

Helinä val ERI 2.

Sisu vet EH 1. (kirjoitutti lomakkeeseen ettei korva ole oikeanlainen, ole pystyssä) 

 

Nonni tulipahan käytyä -päästään taas uudestaan, mutta ei sentään hukkareissu, Sisun veteraani valio näkyi jo suomen tietokannssa ennen kuin kotiin ennätettiin, liekkö joutuu "nalleluppakorvan" rahtaamaan Latviaankin veteraani kisoihin. Viivi saa jäädä nyt kasvattelmaan karvoja ja kunhan Hellu saa juoksut tehtyä voisi sen kanssa taas johkin serti jahtiin yrittää kammeta. Vilna oli vallan kaunis paikka voisi pistäytyä uudestaankin ja kiitos ja onnea matkaseuralle ❤ Special tänksit Kirelasin tiimiin, jotka pelasti meidät hyytyneeltä akulta, osataanko ens kerralla sammuttaa sisävalot, kun autoa pakataan pitkällä kaavalla, ps akkukin  meni kyllä vaihtoon. Pienistä takaiskuista selvittiin ja liikenneympyräkin hahmottui soikioksi lopulta... Uusia seikkailuita odotellessa oikein mukavaa vuoden vaihdetta kaikille!

 

 

 

Hei,

 

Tänä vuonna meiltä Messareissa edusti tuttuun tapaan Taiga, Tänäkään vuonna en ihan päässyt itse nauttimaan täysin siemauksin vuoden huipentumasta mutta sentään yhdenpäivän antimista.

 

Marja Talvitie:

vet ERI 2

 

"Erit.hyvän tyyppinen, voimakas nartun pää. Hieman suuret silmät. Hyvä ylälinja ja häntä. Hyvät takakulmaukset. Oikea karvanlaatu mutta ei täydessä turkissa. Liikkuu ahtaasti takaa muuten hyvin." 

 

Pirjo Aaltonen

vet ERI 2 sa

"9-vuotias, vahvarunkoinen narttu. Selkeä sukupuolileima, hieman pitkä rungoltaan. Eritt kaunis nartun pää, hyvin asett. korvat, hyvä ylälinja, häntä jakulmaukset. Liikkuu hyvin edestä, taka-askelhirman jäykkä." 

 

Hopee ei ole häpee vai miten se meni! Molempina päivinä voitti eri narttu vetskut mutta Taiga pysyi vain kakkosena 🤪 -Kiitos Tuuli jälleen kerran händläyksestä ja avusta että pääsi meidän mummukka sunnuntain rientoihin kun mamma paiski töitä.

 

Mukavaa joulun aikaa kaikille! 

Uusimmat kommentit

19.03 | 17:03

Hei Ritva! Teet sukututkimusta, vai mitä? Minulla on kysymys sinulle. ovat yrittäneet lähettää sähköposteja, mutta se vain tulee takaisin (ehkä laatikko on täynnä?) Olisin hyvin kiitollinen, jos voisitte ottaa minuun yhteyttä minun email, frank.arlebrant@

...
04.08 | 22:25

Onpas komea Vonkale :) huippupoika!

...
15.11 | 22:29

Rekku on komea & huippupoika! Tulitte hienosti toimeen kehässä ja sen ulkopuolella.

...
16.06 | 18:50

Kiitos Niko

...
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS