Kuulumisia

Moikka,

 

Löytyi viimein toinenkin arvostelu Taigan messari reissusta joten tässäpä nämä nyt:

 

Hannele Jokisilta: vet eri 1. sa, vet vsp, hevw-18

"Erinomainen tyyppi, erinomaiset pään linjat, hieman pyöreät silmät. Tasapainoiset kulmaukset, Hyvä luusto, vankka runko. Erinomainen karva. Reipas luonne. Hyvät sivuliikkeet, hieman kapeat takaa. "

 

Katja Partanen: Vet eri 1. sa, vet rop, vv-18

"Erinomaisessa kunnossa esitetty veteraani jolla erinomaiset mittasuhteet ja raajaluusto. Kaunis pää. Hyvä ylälinja & häntä. Kokoon sopiva raajaluusto ja tasapainoiset kulmaukset. Liikkuu vielä  erinomaisesti. Miellyttävä käytös. Hieman pehmyt turkki." 

 

Uusi vuosi polkaistaan näyttelyillä käyntiin joten näkymisiin & kuulumisiin niin etelässä kuin pohjoisessakinpäin. 

 

Viime vuosi oli ikimuistoinen monella tapaa vaikka päälimmäisenä surua menetyksistä, elämäni koira Ukko ja ukon emä Mette, saatiin myös iloa ja jatkoa sukuun kun Tahvolle ilmaantui mielenkiintoisia morsiamia ja saatiimpa hedelmällinen yhteistyö ja Ukkolapikkaitakin maailmaan. Mielenkiinnolla odotan mitä näistä palleroista tulee, toivottavasti kaikilla elämä hymyilee jatkossa! Viivi on ihastuttava nartun alku vaikka kaikki ei ole ihan putkeen mennytkään niin tulevaisuus näyttää toiveikkaalle. 

 

Menestystä saatiin maailmalta ja Taigalle myös messareista tittelit, vieläkin olen ihan tohkeissani miten Taiga on loistanut kehissä. 

Taiga 2018

5 x vet rop

2 x vet vsp

1x rop, (7 x sijoittunut pn kehässä )

Viron voittaja & veteraani voittaja -18  ja helsinki veteraani:  Winner & Voittaja 2018

 

Helinä Liettuan &  Balttian valioksi, Aavalle 2 x junnu valiotitteli, muut ei paljoa kehissä käyneetkään: Viiville 2x pikkupentu sijoitusta... Tahvon kanssa paimenneltiin lampaita, emme kuitenkaan tohtineet vielä esikoetta lähestyä. Saaga oli päheänä karhutestissä. 

 

Kasvateilta mm.tällaisia kuulumisia vuoden varrelta: Kaja (Angelin Akka) kävi jäljestämis kokeessa ja liitänyt agi-treeneissä ja Rekku poika (Vuotson Vonkale)  pörhistellyt upeaa kaulustaan näyttelyissä ja päässyt lehtijuttuun toimiessaan emäntänsä personal treinerinä ja Sointu-Peikko "Helmi" on päässyt kaverikoiratoimintaan mukaan, Vieno-Peikko "Saana" sai perheenlisäystä. Kiitos kaikille kuvia ja kuulumisia laitelleille, kaikenlaiset kuulumiset on enemmän kuin tervetulleita, olipa ne arkea tai harrasteita, ihan vain terkkuja oletteko olleet terveinä... 

 

Kiitos kaikille viime vuodesta, pistetään ensi vuosi paremmaksi! 

Kiitos kuvasta: Kuvauksellista photography! Taiga Helsinki Veteraani Winner 2018 (vet- vsp) sekä Helsinki Veteraani Voittaja 2018 (vet -rop ) Kiitos Tuuli Karjalainen!
PPEK 3. "Vankka pentu jolla kaunis pää. Hyvä luusto & kaula & runko. Hyvin kulmautuneet raajat. Matalalle kiinnittynyt lyhyt häntä. Liikkuu hyvällä askelpituudella, vielä hieman ahtaasti takaa. Kaunis karva. Ihana luonne" Satu Ylä-Mononen

Moikka kaikille...

 

Viikonlopun riennot oli vaihteeksi lähietäisyydellä Jyväskylässä. Osallistuminen tosin näytti alkuun heikolle kun vuorot näytti työviikonloppua. Taigan olin bookannut kuitenkin jo aiemmin Tuulin matkaan mutta kun Paula ja Rekku olivatkin  tulossa Vetelistä niin pitihän minun kysellä apuja työkamuilta ja sain järkättyä itseni pelipaikoille, lauantaille koko päiväksi ja sunnuntaillekin menon vasta iltavuoroon, Kiitos paljon asianosaisille! 

 

Lauantai aamuna Taiga matkaan ja eikun kehiä kohden. Odotuksia ei ollut varsinaisesti, Rekulle toivoin eriä ja tiesin että Taigan mamma mukana menossa joten en uskonut mahdollisuuksiin sitä voittaa. Tuomarina toimi Harri Lehkonen jolla en ollut ennen käynyt. Kehä eteni aika hitaasti ja olipa hyvä että vapaapäivä sain itse vietyä niin kasvattipojan kuin omankin koirani kehään. 

 

Rekku (U.Vuotson Vonkale) NUO EH 1.

"Vahva ja vankkarakenteinen, maskuliininen uros.Vahva pää, hyvä asentoiset silmät ja korvat.Riittävät tasapainoiset kulmaukset. Hieman pitkä lanne, melkohyvä häntä. lyhyt taka-askel, jyrkkä takaa.Turkki oikea laatu, hieman vajaa. Itsevarma esiintyjä."

 

Taiga (PV Whiskey) VET ERI 1. SA, PN3. VET VSP

 " Ryhdikäs, hyvässäkunnossa. Oikeat pään ja rungon mittasuhteet. Kaunis ilme. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä turkki. Erinomaiset liikkeet."

 

-Niin se ihme tapahtui että Taiga meni huippu hienon emänsä ohi tuon tuomarin silmissä. Olin ihan häkeltynyt. Palkintoa hakiessa iskikin kaamea arpominen kun sopiva eväskylmälaukku oli tarjolla kivan violetin pokaalin vastineeksi, palkinnot oli muuten muutenkin hyvät vaihtoehtoina myös pyyhkeitä ja lahjakortteja. -eväslaukku mukaan ja vitsailin että pitää pärjätä seuraavanakin päivänä kun se pokaali oli niin kivan värinen. {#smileys123.tonqueout}

 

Vähän tuli myös shoppailtua, käytyä hyvin syömässä ja viihdyttyä hyvässä seurassa Rakkaus Illaksi kotiin saunaan ja nukkumaan sunnuntai aamupäiväksi takaisin. Isänpäivän sai isi viettää laatuaikaa poikansa kanssa aamulla kun läksin oli perään iltavuoro töitä. Taigalle oli kyyti sovittu kotiin jo valmiiksi kun kehien loppu niin myöhällä että itse en olisi kerennyt ees taas ajella. -kiitos Paula Sydän

 

Tuomarina meillä oli tällä kertaa Marjatta Pylvänäinen-Suorsa 

 

Rekku EH 1.

"Hyvä luustoinen, hieman pitkärunkoinen uros, oikeapiirteinen pää, hyvät kulmat & korvat hyvä ilme, lyhyt kaula, hyvä selkä, pitkä lanne, hieman ala-asentoinen häntä, niukasti kulmautunut, taka-askel jää kovin lyhyeksi , hyvä karvanlaatu."

 

Taiga VET ERI 1. SA, PN4 VET ROP

 " Hyvät mittasuhteet & luusto, kaunisilmeinen nartun pää, hyvät korvat, Tasapainoinen ylälinja, hyvin kannettu häntä, hyvin kulmautuneet raajat, tiiviit käpälät. Liikkuu tehokkaasti ja tasapainoisesti, hyvänlaatuinen karvapeite."

 

-täytyy sanoa että en ihan uskonut että Taiga taas Vapun edelle osuu, saati kun rop vet kehässä vastassa oli huikea multivalio, hauskaa vieläpä että ruusukkeiden väristä ei tiennyt kauempaa katsoessa kumpi on kumpi ja voisin veikata että ilmeeni oli jokseenkin hölmistynyt kun tavasin siitä "ROP "  -kaikki kunnia esittämisestä kuuluu Tuulille -te vaan näytätte niin hyvälle yhdessä ja teillä synkkaa niin hyvin Taigan kanssa -isoakin isompi kiitos händläämisestä! Sydän 

 

Sitten iskikin kaksi ongelmaa -millon tätä voi juhistaa kun ei ole vapaata ja kuka vie Taigan loppukehään Villi -no oikeasti eka ei kyllä ollut oikea ongelma mutta jälkimmäistä kerkesin siinä jo vähän tuskastella kun pää löi tyhjää tutut oli lähössä pois ennen loppukehiä ja töihin lähtö häämötti. Onneksi asia sitten järkkääntyikin, iso kiitos siitä Taigan kasvattajalle Tainalle, sekä kaikille avuntarjoajille Sydän -oispa se ollut hienoa käydä kunniakierros, mutta sainpahan rampata töissä senkin edestä Cool

 

Seuraavaksi minut voi bongata Viivin kanssa Lempäälän pentunäyttelystä, mukavaa pikkujoulu aikaa kaikille! 

Moikka,

 

Käytiin piipahtamassa Seinäjoella tyttöjen kanssa kehissä treffaamassa Rekkua samalla. Johan tästä viikko tulee mutta siltikään arvostelun käännös asia ei ole edistynyt sen enempää kuin tulos päivityskään -kiitos kiireisen viikon ja aamuvuorojen. Positiivista viikolle että pääsimme Tahvon kanssa paimeneen pitkästä aikaa ja koitettiinhan sitä duuniakin tehdä ihan ja pikku tehtäviä ratkoa, enemmän oltiin kyllä ylpeitä kanssa treenaajista jotka nyt vaan oli niin päheitä. 

 

Niin siihen tulospäivitykseen Seinäjoella meiltä tosiaan kehissä Aava ja Taiga ja vetelin jellona Rekku (U.Vuotson Vonkale). Rekku oli kesän aikaan muuttunut entistä blondimmaksi -on ne nuo lapikkaien värit vaan niin ihmeellisiä, ruskean sävyt varsinkin ei ne vaan ole koskaan samanlaisia kun koiran uudestaan tovin päästä näkee. Villi Kakrut kisasivat jo nuorissa ja tuomarina meillä oli Ruotsista Anna Lena Angeria, hänestä jäi oikein miellyttävä kuva, pirtsakka, mukava, nuorehko naisihminen, todella tarkka ja hyvin oli linjassa arvostelu. Käsitteli koiria ystävällisesti kuin kuuluukin ja Aava pääsi tätä pusuttelemaankin. 

 

Aava (U.Unarin Unelma) NUO EH3.

"1år 8 mÅn. gammal mycket feminin tik välformat skalle mer behöver fylla ut i sitt nosparti, samt ha mer haka. Fina öron. Turn i sin benstomma.Knappa mer balancerade vinklar. Något lågt ansatt svans som kunde bäras battre. Rör sig med väldigt kort steg. Harligt temperanment. Fin päls färg. Har tiden för sig. Välvisad." 

 

-vapaa käännös jotain näin:

1v8kk hyvin narttuminen narttu, oikean muotoinen kallo mutta tarvitsisi täyttettä kuono-osaan, samoin leukaa. Hienot korvat. Kevyt luusto. Niukat mutta tasapainoiset kulmaukset. Alhaalle kiinnittynyt häntä jota voisi kantaa paremmin. Liikkuu lyhyellä askeleella. Ihana tempperamentti. Hieno turkin väri. Tatvitsee aikaa. Hyvin esitetty.

 

Rekku (U.Vuotson Vonkale) NUO EH1.

 

" 1 år 8 månader. Korrecta proportioner.Välformad huvud med maskulin uttryck. Något ljusa runda ögon. Något högt ansetta öron. Korrecta vinklar. Mjuk i mellanhanderna. Korrect svans. För daga något bakhog  och inte i besta päls därav priset." 

 

-1v 8kk Oikeat mittasuhteet. Hyvin muodostunut pää, urosmainen ilme. Hieman vaaleat pyöreät silmät. Hieman korkealle asettuneet korvat. Oikeat kulmaukset. Pehmeyttä välikämmenissä. Oikea häntä. Tänään hieman takakorkea eikä parhaassa turkissa tästä arvosana. 

 

Taiga (PV Whiskey) VET ERI2. SA PN4.

 

8 är gammal. Kratfullmen ändå feminin. Välformad huvud med fint utryck över om ögonen  kunde vara mer ovala. Välburna öron. Fin benstomme. korrecta vinklar. Utmärkt svans. Rör sigstabiltmed bra steg. Utmärkt pälskvalitet. Trevligt, välvisad. 

 

-8v vahva mutta narttumainen. Hyvinmuodostunut pää, hieno ilme vaikka silmät voisi olla ovaalimmat. Hyvin kannetut korvat. Hyvä luusto. Oikeat kulmaukset. Erinomainen häntä. Liikkuu tasapainoisesti hyvällä askelella. Erinomainen turkinlaatu. Mukava, hyvin esitetty.  

 

Oli hieno katsoa kun Taigan emä meni edellä ja tyttäret perässä parasnarttu kehässä, niin näytti mamma perävaloja vain tyttärille! Leveä hymy Kiitos paljon Paula ja Rekku kun tulitte ja Tuuli Taigan esittämisestä sekä matkaseuralle tottakai special tänksit! 

 

Jotta ei olisi turhaa vapaa-ajan vietto ongelmaa sille viikonlopulle niin saabbini starttasi sunnuntai aamuna myöskin reissun päälle ja suuntana sillä erää Tammela (Forssa) ja Cimuliinin Ööt matkakohteena (meidän Tahvon ja C.Uniikin pennut 5vkoa) . Kiitos paljon Cimuliinin väelle että saatiin käydä lällyttelemässä pupseja Sydän Ihana katras -olisin voinut kaikki lähtiissä taskuun piilottaa! Siitä sitten kiirehdinkin yöksi töihin... ps. ei jäänyt takataskuunkaan pentusia {#smileys123.tonqueout} Pian nekin pupsit muuttavat maailmalle ja toivottavasti vielä tapaamme ja varsinkin kuulemme teistäkin! -kaikkea hyvää Öö-pentueelle elämässään! Sydän

 

Seuraavat harrastelu kohteet on Jyväskylän näyttelyt ja Lempäälän pentunäyttely -paimentamaankin pitäisi päästä taas ensiviikolla, joten palataan asiaan niiden tiimoilta ja vielä ihan pakko hehkuttaa en voisi paljoa ylpeämpi olla lappalaiskoirien menestyksestä näyttelykoira kilpailuissa, ennen kaikkea Peikkovuoren-kennel vuoden kasvattaja kilpailun voitto -Onnea Taina & Ari ja team!!! ja porokoira Suukkosuun Shamaani voitti vuoden näyttelykoira veteraanit! Villi -huikeaa duunia onnea kaikille! 

 

 

Uusimmat kommentit

15.11 | 22:29

Rekku on komea & huippupoika! Tulitte hienosti toimeen kehässä ja sen ulkopuolella.

...
16.06 | 18:50

Kiitos Niko

...
16.06 | 09:28

Mukava tarina ja kiitos, kun Taiga auttoi kasvattajakehässä menestyksekkäästi! Komea kuva Vuotson Vonkaleesta :)

...
19.02 | 21:25

<3 niimpä!

...
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS