Kuulumisia

Kehissä taas vaihteeksi piipahdettu:

 

Ruovesi Rn 27.4 tuomarina Hilkka Salohalla:

 

Taiga (Pv Whiskey) VET ERI 1 SA, PN 3. VET-ROP

"9-vuotias kooltaan ja mittasuhteiltaan erinomainen hyvä kuntoinen vetraani. Kaunis ilmeinen pää. Hyvä kaula, ylälinja sekä häntä. Erinomaiset etukulmaukset samoin takakulmaukset. Erinomainen runko. Erinomainen luusto. Hieman painuneet ranteet. Erinomainen karvapite, liikkuu hyvin."  

 

Iso kiitos jälleen Tuulille Taigan esittämisestä Sydän

 

-Odottelimme pitkän päivän ryhmiä kun aamu ysiltä oli jo rotukehä mutta kunniakierros vain päästiin tekemään. Mukava päivä tuli silti vieteltyä ja roppiveteraani lämmitti vielä lisää niin että nahkakin paloi {#smileys123.tonqueout}

 

Tämän erinomaisen arvostelun jälkeen kyyti oli kylmää Maija Mäkisen kehässä Kiuruvedellä. Tuomari muutoksen vuoksi jouduimme Maijalle joka harmikseni oli vara-tuomariksi merkattu joten rahojakaan ei saanut pois joten päätimme urheasti mennä kehään.

 

Viivi (U. Flinko Rimpivihvilä) JUN H

"11kk, feminiininen juniori, esitetään hieman tuhdissa kunnossa. Hyvä pää, hyvät karvaiset korvat, hyvät silmät ja purenta. Kauniskaula, vielä kovin kapea edestäja kääntää etutassuja ulospäin. Seisoo takajalat pihdissä. Hyvä karva. Saisi kantaa häntänsä paremmin liikkeessä. Pehmeä selkä. Liikkuu kapeasti edestä, ahtaat takaliikkeet jäävät rungon alle. Ystävällinen käsiteltävä." 

 

Taiga (Pv Whiskey) VET ERI 2.

" 9v Feminiinen narttu, saisi olla lyhempi rungoltaan. Hyvä pää ja hyvät karvaiset korvat. Pyöreät silmät saisivat olla tummemat, hyvä kuono ja purenta. Hyvä etuosa, vankka runko, tasap. kulmaukset, hyvä turkki ja häntä. Liikkuu hyvin, hieman ahtaasti takaa. Venyy pituutta liikkeessä.Hieman pehmeä selkä, miellyttävä käytös."

 

-joo tulipahan käytyä! Kiitos Laura mukavasta reissuseurasta jälleen!  -eikun kohti uusia pettymyksiä seuraavana vuorossa Tampere Nord Leveä hymy 

 

Tulospäivitys:

 

Taiga piipahti Imatralla kiitos Tuulin ja teamin, tuomarina Harri Lehkonen:

 

"Hyvin säilynyt 9v narttu, hieman kookkaat korvat, muuten kaunis pää ja ilme. Hyvät tasapainoisesti kulmautunut. Vahva runko. Oikea-asentoinen häntä. Kaunis turkki, erinomainen tempperamentti. erinomaiset liikkeet." 

 

ja tällä irtosi vet ERI 1 sa, PN 1, Vet Vsp sekä VSP ja Nord-serti Leveä hymy (27 lapinkoiraa ilmoitettuna)  -ei huono! Villi

 

kuva: (c) Tuuli Karjalainen

Tuloksia Vaasasta: 

 

Kävästiimpä sitten Vaasassa, kehätreffien merkeissä tapasimme Rekkua (U.Vuotson Vonkale) & Paulaa -kiitos jäleen kivasta päivästä! HymyileväSydän

 

Tuomarina meillä oli jälleen Veli-Pekka Kumpumäki ja mukana meiltä Taiga ja Viivi. Erkkarin jäljiltä ei odotukset olleet kovin korkealla, toivottiin että samaan edes ylletään kuin edellisellä kertaa. 

 

Rekku AVO EH 3. (U.Vuotson Vonkale)

"Hyvät mittasuhteet, urosmainen. Sopiva luuston vahvuus. Kallo voisi olla leveämpi, kuonossa vahvuutta. Riittävät kulmaukset ja runko. Hyvä häntä. Ei tänään parhaassa turkissaan. Voisi liikkua vetävämmällä askeleella, erityisesti takaa." 

 

-Rekku kerkesi jo vähän kyllästyä odotteluun mutta kehä meni kuitenkin kunnialla. Luokassa oli 4 koiraa yksi vain sai ERI:n ja pääsi jatkoonkin. Hieno poika Rekku on ja emännän silmäterä, yhdessä juoksevat maat ja mannut ympäri, kyllä niillä tassuilla ravataan Sydän

 

 

Viivi JUN ERI 1. (U. Flinko Rimpivihvilä) 

" Ikäisekseen hyvin kehittynyt. Tanakka runkoinen. Vahvaluustoinen narttu. Erittäinhyvät mittasuhteet. Hyväilmeinen pää. Hyvä ylälinja. Sopivat kulmaukset. Hyvä turkki tulossa. Hyvät sivuliikkeet mutta häntä ei tahdo seurata perässä" -sanoi meille vielä ettei viimeisen lauseen vuoksi saa sa:ta Hehe

 

-minusta se seuraa kyllä jossain siellä perässä nimenomaan  Leveä hymy -yllätyin kyllä kovin että antoi Viiville "erinomaisen" varsinkin kun hyvin tiukalla linjalla heitteli H:ta edellä oleville ja pelkäsin että niin käy meillekin, että on edellistä kertaa vielä tiukempi arvostelu ja aika oli pitkä viimeisenä mennä kuulemaan tuomio, mutta kommentoikin heti alkuun jotain positiivista Viivistä joten hyvillä mielin kehä läpi ja yllärinä ainut ERI ja luokkavoitto. Luokassa oli 6 koiraa paikalla (ilmoitettu 8). 

 

Taiga VET ERI 1 SA, PN3 VET VSP (PV. Whiskey) 

" Kaunis veteraani. Erinom. kunnossa ikäisekseen. Vahva luusto. Erittäinhyvä runko ja rintakehä. Kaunis ylälinja, hyvä häntä. Silmät voisivat olla tummemm. ja stoppi voimakkaampi. Hyvä turkki ja liikkeet." 

 

-Taiga porskutti tasaiseen tapaansa sijoituksille asti, omassa luokassaan tosin ei ollut kilpailijoita.  Kiitos Tuulille jälleen huippu händläämisestä! 

 

-Mukavaa pääsiäisen aikaa kaikille! Taigan pitäisi lauantaina piipahtaa Imatralla edustamassa joten tulos kuulumisiin jälleen.

Moikka,

 

Piipahdimme päiväseltään Erkkarissa Vermossa kun en harmikseni töiden takia päässyt lauantaina kokoukseen ja sunnuntainakin piti rientää yöksi suoraan töihin. Noh varsin järkevä esityshän sitä oli nuijittu uudeksi PEVISA:ksi (= perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma) rodullemme, pennutus ikärajan nosto (22kk nyt) ja jälkeläismäärän katto, ei voi olla huonoksi rodullemme. Jonkin verran se on aiheuttanut  eripuraa, toivottu on ihan  koko PEVISA:n poistoa, rankkaa kiristämistä kuin vankkoja soraääniä vastaan jälkeläismäärä kattoa. Aina onitsellä vaihtoehto tehdä paremmin kuin alin vaatimus, se että on puututtu pahimpiin ylilyönteihin on ihan hyvä asia!

 

Vermossa meillä oli tuomarina Veli-Pekka Kumpumäki, ihan uusi tuttavuus, kerran tainnut aikaisemmin tuomaroida lapinkoiria. Kokemattomuudesta kuuluikin perään vähän palautetta ettei osannut ottaa rodun kirjoa vastaan vaan jakeli hylkäyksiäkin urakalla. Surullista kyllä että paimensukuiset lapinkoirat tästä kärsi eniten ja kun olivat erkkariin vaivautuneet näytille niin ei varmasti mieltä ylentäneet tulokset ja kun olisi tärkeää että saataisiin koko rodun kirjo jatkossakin näytille niin nostaa kynnystä jos hylkyjä vain jaellaan. Erkkarit olisi kyllä oivat paikat tulla harjoittelemaan rotua ensin. 

 

Viivi (U. Flinko Rimpivihvilä) 

JUN EH

"Narttumainen, hyvät mittasuhteet. Voisi olla luustoltaan vahvempi. Ikäisekseen hyvä runko. Stoppi voisi olla voimakkaampi. Turhan haja-asentoiset korvat. Hyvä ylälinja muuten mutta turhan luisu lantio. Häntä voisi olla korkeammalle kiinnittynyt. Hyvä karvapeite ja sen laatu. Liikkeessä ylälinja pettää."

 

Aava (U.Unarin Unelma)

VAL EH

"Kesäkarvassa sitetty, niukasti kulmautunut narttu, jolla riittävä luusto. Hyvät mittasuhteet. Pää saisi olla kauttaaltaan täyteläisempi ja korvat pienemmät. Hyvä ylälinja ja häntä. Liikkeet saisivat olla vapaammat ja ulottuvammat."

 

Taiga (PV. Whiskey)

VET ERI 2.

"Hienossa kunnossa. Voisi olla rungoltaan hieman lyhyempi. Hyvä vankka luusto. Hyväilmeinen nartunmainen pää. Kaunis ylälinja. Hyvä häntä & karvapeite. Liikkuu ikäisekseen hyvin."

 

Kiitos Laura ja Heidi kun tulitte seuraksi ja ihana oli nähdä Tahvon lasta 6kk ikäistä Minniä -toivottavasti näemme taas Sydän

Heippa,

 

Tytöt piipahti Korpilahden ryhmiksessä tuomarina Hannele Jokisilta

 

Viivi JUN EH 3.

"Erittäin narttumainen kokonaisuus. Riittävä raajakorkeus. Oikealinjainen, riittävän vahva pää. Hieman haja-asentoiset korvat. Tyypilliset kulmaukset. Saa vankistua edestä. Hyvä runko. Lupaava karva. Hieman avoin häntä. Kovin ponnettomat, kinnerahtaat takaliikkeet. Hyvä luonne."

 

Taiga VET ERI 2. SA PN 3.

"9v Erinomainen tyyppi. Kaunis nartun pää. Hyvä ilme. Tasapainoiset kulmaukset. Voimakas runko. Erinomainen karva. Hyvä luonne. Erinomaiset liikkeet"

 

-tytöt treenais edellisenä viikonloppuna mätsärissä, Viivi isojen pentujen sinisten 2. ja Taiga isojen aikuisten sinisten 1. bis 7. 

-seuraavaksi suunnataan erkkariin Vermoon -nähdään siellä Leveä hymy

 

Lapinpentue täytti 2 vuotta onnea kaikille!!! 

Uusimmat kommentit

15.11 | 22:29

Rekku on komea & huippupoika! Tulitte hienosti toimeen kehässä ja sen ulkopuolella.

...
16.06 | 18:50

Kiitos Niko

...
16.06 | 09:28

Mukava tarina ja kiitos, kun Taiga auttoi kasvattajakehässä menestyksekkäästi! Komea kuva Vuotson Vonkaleesta :)

...
19.02 | 21:25

<3 niimpä!

...
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS