Kuulumisia

Hyvää uutta vuotta kaikille! 

 

Tämä on se hetki kun niputetaan mitä toikaan edellinen vuosi ja suunnataan katseet kohti tulevaa. Äkkiseltään vuotta muistellessa tuntuu että varsin alavireinen oli hyvästä alusta huolimatta, kaikenlaista sattui tai varjosti elämää. Yhteistä aikaa perheellekin oli turhan vähän ja moni juttu jäi puolitiehen. Tarkemmin kun miettii piti vuosi sisällään myös jotain onnistumisia ja useampia hauskoja reissuja kera ystävien. Jatketaan niitä ensi vuonnakin! 

 

Viivi:

Viivin vuosi alkoi kivasti 2 x vsp-pentu ja sen jälkeen ei ole kunnon turkkia nähtykään ja keskenkasvuinen rimpula ei ole kehissä loistanut tuloksia löytyy H:sta Eri:n 

 

Aava:

Aava ei paljoa kehissä pyörinyt mutta reissut Liettuaan ja Viroon toivat kaksi uutta tittelia LT mva & EEmva sekä CACIB:n. Luustokuvat taas veivät mielen matalaksi mutta jospa noilla pärjätään, terveet kyynärät ja silmät kuitenkin.

 

Saaga:

Saaga ei piipahtanut kuin Liettuassa alkuvuodesta saaden yhden luokka sertin ja vara-cacibin, veteraani kehiä voisi jossain vaiheessa kokeilla kunhan turkki ja tähdet kohillaan.  

 

Tahvo:

Tahvo nappasi alkuvuoden Liettuasta 2x ROP ja CACIB, loppuvuonna muutaman ERI:n  -eipä selvitty vielä esikokeeseen paimennuksessakaan mutta jatketaan harjoituksia jos vaikka tänä vuonna tohditaan yrittää, nyt on treenattu myös Mirvan koutsaamana.

 

Helinä: myös Hellu vietteli rauhallista vuotta, parit ERI:t ja EH:t , Norjasta tuttuun tapaan vara-SERTI linjaa ja Liettuasta vara-CACIB -se sentään vahvistuu oikeaksi aikanaan 🤩

 

Sisu: Sisu reissasi sekä Viroon että Liettuaan ja nappasi molemmista lopulta veteraani tittelit kotiin eli EE Vmva ja LT Vmva 

 

Taiga: jos muut veti lonkkaa niin Taiga ei, tämä vetreä veteraani porskutti 10 x vet VSP:ksi, 3 x vet ROP:ksi ja kerran BIS VET 1. Taiga sijoittui 12 kertaa parasnarttu kisoissa ollen kerran VSP kera NORD-sertin, yksi uusi tittelikin saavutettiin: Norjan muotovalio 🤩

 

Kiitos näyttelyvuodesta niin rakkaille matkaseuroille kuin händlereillekin sekä kaikille keitä saanut tavata vuoden varrella ja aikaa vietellä tämän hullun harrastuksen parissa. Erityis maininta Heidin tittelimatkoille ja Tuulille joka edusti Taigan kanssa niin monet kehät ❤

 

Kasvattien kuulumisista päälimmäisenä muistuu mieleen Rekun jalostustarkastus & terveys tarkit -kiitos Paula ❤ -hienosti poika myös kehissä pyörinyt 😘

 

Saana (U.Vieno-Peikko) nappasi Vara-sertin Kuopion näyttely treffeiltä. 

 

Metka (U.Muotkan Metka) pääsi kuvittamaan koira kirjaa: Nina Mäki-Kihniä "Matkakoirien maailmaan" ja kävi meitä myös moikkaamassa kesällä.

 

Viivin sisaruksien kanssa saatiin pienimuotoiset treffit aikaiseksi ja Kajaa sekä Hukkaa onnistuttiin treffaamaan, samoin myös tavattiin paria Tahvon lasta.

 

 

Kiitos kaikista kuulumisista ja kuvista mitä saatu vuoden varrella!  Toivottavasti tänä vuonna saataisiin kunnon treffipäivä aikaiseksi! 

 

Toivon kaikille tulevaan ennen kaikkea terveyttä ja onnellista vuotta ilman pahempia sattumuksia, otetaan aikaa ja nautitaan siitä mitä meillä on vaikka se olisi kuinka pieni asia/ hetki. 

 

Heippa,

 

Nyt ne on vikatkin kisat tälle vuotta käyty, eikä yhtään sen lähempänä kuin Vilnassa Liettuassa. Siellä oli tarjolla 3 x Kv eli kansainväliset näyttelyt, mukaan matka seuraksi saatiin Niina kera kleini/mitteli osaston ja meikämannen lastaus taidot pääsi tosi koetukseen, niin vain ryskyyn upposi 6 koiraa ja 4 ihmistä, voisin kehua ammatti taidoksi ellei joku  paremmin tietäisi 🤪 Meiltä mukaan lähti Sisu ja arpa onni ei nyt oikeastaan suosinut kun tytöt Viivi ja Helinä pääsi Sisun seuraksi, sillä Viivi kerkesi tiputella loputki kesältä hieman kasvaneet karvansa ja juoksutkin vielä veteli viimeisiään ja Helinä vasta aloitteli tiputellen villaa, joten mukana karvaton ja lähes karvaton tytteli. 

 

Kauas on pitkä matka vai miten se oli, varsinkin kun myrskyä merelle oli luvassa, onneksi se kuitenkin kerkesi aamuksi jo laantua, kun me merille päästiin. Keikkuihan se kivasti mutta ei sentään pahasti. Aamulla aurinkoinen baltia oli vastassa kun rantaannuimme ja matka taittui mukavasti kohti Vilnaa. Majoitus paikka oli varsin viihtyisä vanhankaupungin kupeessa ja hyvien unien jälkeen pääsimme eka kisa päivään. 

 

LITEXPO CUP’ 2019“  Alessandro Zeppi (Italia)

 

Viivi nuo EH 1. 

Helinä val ERI 2. Vara.Cacib (vahvistuu cacibiksi) 

Sisu vet  ERI 1. vet-serti (vsp-vet) 

(kirjallisia arvosteluja ei saatu)

 

VILNIUS WINTER’ 2019 Loreta Tamasevicienè ( Liettua)

Viivi nuo  EH 1.

Helinä val ERI 2.

Sisu ERI vet  1. vet -serti (vsp vet) -> liettuan vetetaani valioksi

 

CHRISTMAS CUP’ 2019 Anna Albrigo (Italia)

 

Viivi nuo ERI 1 (ei sertiä kirjoittiutti lomakkeeseen syyksi  "pihtikintut" takana)

Helinä val ERI 2.

Sisu vet EH 1. (kirjoitutti lomakkeeseen ettei korva ole oikeanlainen, ole pystyssä) 

 

Nonni tulipahan käytyä -päästään taas uudestaan, mutta ei sentään hukkareissu, Sisun veteraani valio näkyi jo suomen tietokannssa ennen kuin kotiin ennätettiin, liekkö joutuu "nalleluppakorvan" rahtaamaan Latviaankin veteraani kisoihin. Viivi saa jäädä nyt kasvattelmaan karvoja ja kunhan Hellu saa juoksut tehtyä voisi sen kanssa taas johkin serti jahtiin yrittää kammeta. Vilna oli vallan kaunis paikka voisi pistäytyä uudestaankin ja kiitos ja onnea matkaseuralle ❤ Special tänksit Kirelasin tiimiin, jotka pelasti meidät hyytyneeltä akulta, osataanko ens kerralla sammuttaa sisävalot, kun autoa pakataan pitkällä kaavalla, ps akkukin  meni kyllä vaihtoon. Pienistä takaiskuista selvittiin ja liikenneympyräkin hahmottui soikioksi lopulta... Uusia seikkailuita odotellessa oikein mukavaa vuoden vaihdetta kaikille!

 

 

 

Hei,

 

Tänä vuonna meiltä Messareissa edusti tuttuun tapaan Taiga, Tänäkään vuonna en ihan päässyt itse nauttimaan täysin siemauksin vuoden huipentumasta mutta sentään yhdenpäivän antimista.

 

Marja Talvitie:

vet ERI 2

 

"Erit.hyvän tyyppinen, voimakas nartun pää. Hieman suuret silmät. Hyvä ylälinja ja häntä. Hyvät takakulmaukset. Oikea karvanlaatu mutta ei täydessä turkissa. Liikkuu ahtaasti takaa muuten hyvin." 

 

Pirjo Aaltonen

vet ERI 2 sa

"9-vuotias, vahvarunkoinen narttu. Selkeä sukupuolileima, hieman pitkä rungoltaan. Eritt kaunis nartun pää, hyvin asett. korvat, hyvä ylälinja, häntä jakulmaukset. Liikkuu hyvin edestä, taka-askelhirman jäykkä." 

 

Hopee ei ole häpee vai miten se meni! Molempina päivinä voitti eri narttu vetskut mutta Taiga pysyi vain kakkosena 🤪 -Kiitos Tuuli jälleen kerran händläyksestä ja avusta että pääsi meidän mummukka sunnuntain rientoihin kun mamma paiski töitä.

 

Mukavaa joulun aikaa kaikille! 

Moikka

 

Jos viimein kerkeäisi vähän päivitellä mitä kaikkea kerettykään tässä touhuta edellisten kuulumisien jälkeen. Meillähän oli tässä varsin vauhdikas kuukausi jonka aikana piipahdettiin niin Tartossa Virossa kuin Norjassakin, väliin mahtui Jyväskylän kisat ja saatiin myös terveystuloksia Kiitos Paulan ja Rekun. 

 

Tartto KV 2 - 3.11.-19

 

Harri Lehkonen / Victor Lobakin, Azerbaijan (samat tulokset molempina päivinä meillä) 

Tahvo (U.Trolli-Peikko)

VAL ERI SA PU4.

Helinä (U.Helinä-Peikko)

VAL ERI 3

Viivi (U.Flinko Rimpivihvilä)

NUO EH 1

-molempina päivinä esitin parin sekä kasvattaja ryhmän saaden KP:t ja sunnuntaina kasvattaja ryhmä ylsi BIS 4 sijalle, kiitos esitysavusta lauantaina Kristiina & Heidi! Tartossa oli yllättävän kovatasoiset kisat ja eipä ollut karvattomilla tytöillä mitään jakoja Tahvo sentään sijoille pääsi. Perheellä päästiin kuitenkin vähän reissuun niin mikäs sen kivempaa. 

 

Jyväskylä 

9.11.-19 NORD CRONANDER ÅKE

 

U.Vuotson Vonkale "Rekku"

AVO EH 3.

PV Whiskey "Taiga"

VET ERI 2.

 

10.11 KV TIINA TAULOS:

Rekku

AVO EH 1.

Taiga

VET ERI 1 VSP-VET 

 

-Paulalle kiitos kun tulit Rekun kanssa ja Tuulille kiitos Taigan kanssa edustamisesta, Tahvo & Taiga piipahtivat myös junnuhändleri kehissä edustamassa... Sijoituksia ei sadellut osaavista käsistä huolimatta. 

 

Norja Lillestrøm:

15.11  NORD /Norjan Voittaja (lapinkoiria 72+pennut) Arild Berget:

Tahvo VAL ERI

Helinä VAL ERI

Taiga VET ERI 4.

 

17.11 KV (lapinkoiria 68 + pennut) TUIRE OKKOLA:

 

Tahvo VAL ERI (pääsi 6 parhaan valio uroksen joukkoon) 

"5 years. corr size. g prop. enough bones. well bodied. ang in balance. well set tail. g head and expr. g coat text. moves close behind. well from side. well handled."

 

Helinä VAL ERI 3. SA, VARA-SERTI

"5 years. med size. g prop. enough bones. g body. open in elbows. well ang behind. ex coat text. well shaped head and nice expr. moves a little close behind. well from side. well handled."

 

Taiga VET ERI 2 SA, SERTI -> Norjan muotovalioksi 

"9 years. ex prop. g bones. well bodied. ang in balance. g head and expr. g topline and tailset. g coat text. moves a little close behind. well from side. handled well. congratulations to the owner for taking good care of the dog."

 

Heidin mainiot matkat ei pettäneet tälläkään kertaa, turisti reissulle läksin mutta niin vain uusi valio sieltä mukana kotiutui. Olihan se varsin vauhdikas ja vaiherikas reissu ja Norja näytti kivalle että voisi paremmalla ajalla käydä toistekin. Huikean iso kiitos Heideille!  

 

Rekku (U.Vuotson Vonkale) kävi terveystarkeissa 22.11 silmät terveet ja luustolausunnot putkahti 25.11 B/B lonkat ja 0/0 kyynäret, kiitos Paula kun käytit pojan tarkeissa ja onnea hyvistä tuloksista! 

 

Mukavaa joulun odotusta kaikille, Messari vielä kahlataan ja ysi vähän pidempi reissukin keretään vielä heittää tälle vuotta joten kuulumisiin! 

 

  

Seinäjoella...

 

Tuomarina Leni Finne: 

Rekku (U.Vuotson Vonkale)

Avoimessa luokassa: erittäinhyvä 3. sija. 

 

"Ok mittasuhteet. Sopiva luusto. Oikealinjainen uroksen pää. Riittävän tummat silmät. Hyvät korvat, aavistuksen lyhyt kaula. Niukahko eturinta. Oikeanmallinen rintakehä. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvät käpälät. Erinomainen karvanlaatu. Liikkuu lyhyin töpöttävin askelin. Hieman kapea takaa. " 

 

-Rekku klaaras kehän hienosti, askelpituus ei vain nyt riittänyt pidemmälle, tuomari ihmetteli että hyvällä rakenteella pitäisi pidempääkin askelta saada että mattoako jännittää vai mitä... Veikkaisin lihashuollon tarvetta ahkeralle lenkkeilijälle. Pian nähdäänkin Jyväskylässä katsotaan sitten mitä siellä tuomarit mieltä...  -kiitos Paula ja Rekku! 

 

Taiga (Pv Whiskey)

Veteraaneissa: eri 1. sa, vet-vsp  (5. paras narttu) 

 

" 9v Aavistuksen pitkärunkoinen. Sopiva luusto. Oikealinjainen nartun pää. Silmät voisivat olla tummemat. Hyvät korvat, kaula ja ylälinja. Sopiva eturinta ja rintakehä. Oikein kulmautuneet raajat. Oikea askelpituus." 

 

Kiitos Tuuli jälleen teitä on ilokatsella kehässä! Nartuissa ei muita veteraaneja ollutkaan ja uroksien Pv Mozart voitti veteraanit sekä koko rodun -onnea sinne ja kaikille menestyneille sekä onnittelut myös Peikkovuoreen vuoden kasvattaja kilpailun voitosta!

 

 

-Kiitos kaikille seurasta oli mukava päivä Seinäjoella, vaikka aamulla ei ollut edes sähköjä kotoa lähtiissä, onneksi myrsky ei kuitenkaan isompaa kuin risuja heitellyt tielle meidän eteen. Tosin liikenneonnettomuus paikallekin satuttiin matkalla mikä veti vähän vakavaksi, onneksi tilanne oli jo hoidossa ja toivottavasti ihmiset selvisivät pahemmilta vaurioilta. Seuraavana reissaammekin sitten Tarttoon perheen kanssa, toivottavasti siitä tulee edes mukava turisti reissu... 😎

 

Uusimmat kommentit

19.03 | 17:03

Hei Ritva! Teet sukututkimusta, vai mitä? Minulla on kysymys sinulle. ovat yrittäneet lähettää sähköposteja, mutta se vain tulee takaisin (ehkä laatikko on täynnä?) Olisin hyvin kiitollinen, jos voisitte ottaa minuun yhteyttä minun email, frank.arlebrant@

...
04.08 | 22:25

Onpas komea Vonkale :) huippupoika!

...
15.11 | 22:29

Rekku on komea & huippupoika! Tulitte hienosti toimeen kehässä ja sen ulkopuolella.

...
16.06 | 18:50

Kiitos Niko

...
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS